Büyüköztürk: “Özlemle anıyoruz”

İYİ Parti Adana İl Başkanı Dr. Birol Büyüköztürk, “Vefatının yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve özlemle anıyoruz” diye konuştu.

Gündem Yayın: 09 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 09.11.2023 17:52:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İl Başkanı Dr. Büyüköztürk, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. Yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere hitaben yaptığı konuşmaya değinen İYİ Parti Adana İl Başkanı Dr. Birol Büyüköztürk, “Gençler Cumhuriyetimizi takviye ve idame eden sizlersiniz, siz almakta olduğunuz terbiye ve İrfan ile insanlık ve medeniyetin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet Payidar kalacaktır" dediğini vurguladı.

Büyük şahsiyetlerin yas tutarak değil fikirleri, eserleri ve fedakar gayretleri ile anıldıklarına vurgu yapan Başkan Dr. Büyüköztürk, şöyle devam etti:

“Bizler de millet olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 85. ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün istiklal savaşımızın başkumandanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu olarak gururla anıyoruz. Unutmamak gerekir ki 1938 bir devrin sonu değil, Atamızın bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan bayındır kılınması için yeni bir dönemin başlangıcıdır. Dolayısıyla Atatürk'ün Aziz hatırasına sahip çıkmak onun en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi daha güçlü daha demokratik daha kalkınmış hale getirmek onun kendi deyimiyle muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmakla mümkün olacaktır. Bugün Bizler Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine bağlı kalarak Cumhuriyetimizin temel değerlerini koruyarak kazanımlarını artırarak ülkemizin hak ettiği Çağdaş seviyelere taşıyarak yolumuza devam ediyoruz. İnanıyorum ki gelecek nesillerimiz de Cumhuriyetimizi ilelebet Payidar kılmak için aynı azim ve kararlılıkla mücadele edecektir. Bu inançla vefatının yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla ve özlemle anıyoruz.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.