ÇUKUROVA EN İYİ PERFORMANS GÖSTEREN ÜNİVERSİTELER ARASINDA

Çukurova Üniversitesi, 2023-2024 URAP (University Ranking by Academic Performance) Türkiye sıralamalarında ve Araştırma Üniversiteleri 2023 Yılı Performans Değerlendirmelerinde yükselişine devam ediyor.

Eğitim Yayın: 18 Eylül 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 18.09.2024 17:28:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

URAP Türkiye sıralamalarında Çukurova Üniversitesi dört basamak birden yükselerek en iyi performans gösteren üniversiteler arasında yer aldı. Çukurova Üniversitesi, 2022-2023 döneminde 23. sırada yer alırken, 2023-2024 döneminde 19. sıraya yükselerek akademik performansını güçlendirmeye devam etti. Bu ilerlemenin, Üniversitenin araştırma kapasitesinin ve bilimsel üretkenliğinin artmasıyla doğrudan ilişkili olduğu bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu gelişmeler, Üniversitemizin araştırma odaklı projelere ve bilimsel çalışmalara verdiği önemi ve akademik kadromuzun yoğun çabalarını yansıtmaktadır. Her iki sıralamadaki yükseliş, Çukurova Üniversitesinin Türkiye'deki yükseköğretim kurumları arasında bilimsel ve akademik anlamda kaydettiği ciddi ilerlemeyi ortaya koymaktadır. Bu ivmenin pozitif yönde olması, öğrencilerimizin, akademik ve idari personelimizin başarı için sarfettikleri yoğun çabayı göstermektedir. Bu anlamda, tüm araştırmacılarımıza teşekkür ederim." dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.