DR. ŞEN; “AŞI SORUNU AŞILAMIYOR”

Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen, aşısızlıktan meydana gelen bebek ölümlerine dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığını Koruyucu Sağlık Hizmetlerinin sürekliliği için, bebekler boğmacadan, kızamıktan ölmemesi için ivedilikle aşıları temin etmeye d

Yayın: 25 Ekim 2024 - Cuma - Güncelleme: 25.10.2024 09:32:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

BAZI AŞILAR HİÇ GELMİYOR

Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu adına yazılı açıklama yapan Genel Sekreter Dr. Hakan Şen, “Aşılama hizmetleri, temel olarak birinci basamak sağlık kuruluşlarında yürütülen bir hizmettir. Ülkemizde tüm illerde yapılması zorunlu çocukluk dönemi aşıları, Hepatit-B ve Tetanos gibi yetişkin aşıları çok az dağıtılıyor ya da hiç gelmiyor. Bazı illerde gebelere yapılacak tetanos aşıları ise acillere yaralanma ile gelen hastalara yapılması için hastanelere çekilmektedir. Geçmiş yıllarda zaman zaman yıl sonuna doğru aşı temininde sıkıntılar yaşansa da çözülmekteydi. Ancak bu yıl bu çözüleceğini de dair bir umut görmüyoruz.”

BAĞIŞIKLAMA ORANI DÜŞECEK

Dr. Şen, “Aşı teminindeki zorluğun yıllardır Birinci Basamak’ın özverisi ve gayretiyle ulaştığımız bağışıklama oranlarını düşüreceği aşikardır. Bununla beraber toplumda her geçen gün artan aşı karşıtlığını da körükleyecek, bebeklerin aşılanmaması toplumda bulaşıcı hastalıkları artıracaktır. Sağlık Bakanlığını koruyucu sağlık hizmetlerinin sürekliliği ve devamı için, bebeklerimizin boğmacadan, kızamıktan ölmemesi için ivedilikle aşıları temin etmeye davet ediyoruz. Sadece tedavi edici sağlık hizmetlerine yatırım yapan, kamucu anlayıştan uzaklaşıp, piyasaya teslim olan sağlık bakanlığının bugün geldiği nokta yenidoğan ölümleridir.

Bebeklerin önlenebilir hastalıklarla ölmesine, yılların Birinci Basamak emeğinin heba edilmesine izin verilmemelidir. Bu nedenle; Sağlık Bakanlığına tekrar hatırlatırız: Aşılanma doğrudan yaşam hakkıyla ilişkilidir. Derhal çözüm bulunuz. Bundan sonrasında benzer aksaklıkların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirler acilen alınız.” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.