GASTRONOMİ KAHRAMANI BAYBARA DEMİR, “ADANA’YI GÖRDÜKTEN SONRA ATATÜRK’Ü ANLADIM”

Adana Lezzet Festivali kapsamında Adana Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen zirvede yaptığı konuşma ile gündeme damga vuran Gastronomi Kahramanı ödülünü alan Ebru Baybara Demir, “Adana’ya gelince Atatürk’ü anladım” dedi.

Gündem Yayın: 17 Ekim 2024 - Perşembe - Güncelleme: 17.10.2024 12:13:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 55 sn.
Google News

Bu yıl 8’ncisinin düzenlendiği Adana Lezzet Festivali, Adana tarihinde bir ilke imza atarak festival kapsamında gerçekleştirilen ‘Kökleriyle adana’ başlığı altında Çukurova Tarım Zirvesi gerçekleştirildi. Zirve, Adana Müzesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı burada düşünmesi ve karar veriyor olmasını Adana’yı gördükten sonra neden bu kararı verdiğini ve çiftçilerin neden bu kadar üzerine düştüğünü daha iyi anladığını ifade eden Baybara, “Atatürk, Cumhuriyeti kurduktan sonra İzmir İktisadi Kongresi’nde iki şeye çok güvendiğini söylüyor. Birisi toprak diğeri insan kaynağı. Adana bunu fazlasıyla sunuyor” diye konuştu. Gastronomi Kahramanı Ebru Baybara Demir, Çukurova Tarım Zirvesi’nde tarımın ve gastronominin önemini anlatarak, kadınların tarıma ve gastronomiye katkılarının önemine de dikkat çekti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.