GENÇ YETENEKLERİN ADRESİ: MKA SPORTS

Adana’nın seçkin kulüplerinden Murat Koçak Akademi (MKA) Sports, yetenek avcısı gibi çalışarak başarılı sporcular yetiştirmeyi hedefliyor.

Yayın: 07 Ağustos 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 07.08.2024 19:32:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

ÖZEL HABER: HÜSEYİN AZAR

Kulübün Başkanı Murat Koçak, yaklaşık 30 yıllık spor kariyerinde birçok projeye imza atmış bir isim. 2005 yılında Spor Akademisi mezuniyeti sonrasında, yıllar içerisinde birçok başarıya imza atan Koçak, hayatını başarılı sporcu yetiştirmeye adadığını belirtiyor.

Başkan Koçak, kulübün sistematik ve disiplinli bir şekilde çalıştığını, adeta bir spor fabrikası gibi işlediğini vurguluyor. Bu sistemden son 4 yılda 10 oyuncu  Milli Takım seçmelerine Katıldı.

MKA Sports Kulübü, dünya genelinde başarılı sporcular yetiştirerek sosyal sorumluluk projelerine öncülük ediyor. Beş ayrı olimpik branşta hizmet veren kulüpte, Bu sene başında Sportif Direktörlüğe İbrahim Yalnızca Getirildi. Tenis, basketbol, voleybol, futbol ve yüzme gibi branşlarda faaliyet gösteren MKA Sports Kulübü’nde, ayrıca, U-16 basketbol ve 2. Lig’de oynayacak erkek voleybol takımının bulunduğunu belirten Başkan Koçak, yetenekli sporcuların eğitim hayatlarına da katkı sağladıklarını söylüyor.

“ERKEN YAŞTA BRANŞ UYGUNLUK TESTİ YAPIYORUZ”

MKA Sports Kulübü Başkanı Murat Koçak, İngiltere'de dil eğitimi ve spor yapma imkanı sunan bir eğitim kurumu ile işbirliği anlaşması yaptıklarını belirtti. Koçak, sporculara erken yaşta branş uygunluk testi yaparak karne verdiklerini, böylece ailelerin seçimlerini kolaylaştırdıklarını ifade etti. Spor eğitim sistemlerinde Almanların kullandığı Life Kinetik Modülünü ve teniste Kanada Modeli'ni uyguladıklarını vurgulayan Koçak, dünya genelindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Ayrıca Başkan Koçak, yerel kortlar arasında taşınabilir balon korta sahip tek kulüp olduklarını belirterek, MKA Sports'un spor bursları ile yaklaşık 20-25 sporcunun Amerika Birleşik Devletleri'nde Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi dahil çeşitli kurumlarda eğitim aldığını söyledi.

SPOR FABRİKASI GİBİ ÇALIŞIYOR

MKA Sports Kulübü, kısa sürede Adana'da büyük başarılara imza atarak milli takıma oyuncu yetiştirmenin yanı sıra spor fabrikası gibi çalışıyor. Kulüp Başkanı Murat Koçak, başarılarını profesyonel ekibine borçlu olduklarını belirtiyor. "Tenisin haricinde futbol, basketbol ve voleybol branşlarında da kapılarımızı sporculara açtık. Yeni yıldızları yetiştirmek ve bu sporlara kazandırmak hedefindeyiz. Her yıl daha fazla sporcuya kendini geliştirme imkanı sağlayıp onlara yurtdışının kapılarını açmayı planlıyoruz" diyen Koçak, Adana'nın sporun her branşında yüksek potansiyele sahip bir şehir olduğunu vurguladı. Koçak, uzman ekipleriyle her ayrıntıyı düşünüp sporcuların mental sağlıklarını ve yeteneklerini analiz ederek geleceğe yatırım yaptıklarını da sözlerine ekledi.

PORTAKAL ÇİÇEĞİ CUP SPOR FESTİVALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

MKA Sports Kulübü Başkanı Murat Koçak, Adana Valiliği ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önderliğinde, Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova, Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir Belediyeleri ile Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü ve Adana Atlı Spor Kulübü'nün desteğiyle düzenlenen turnuvanın Türkiye'nin ilk ulusal ve aynı zamanda para ödülü veren ilk turnuvası olduğunu belirtti.

 “ÇOCUKLARI SOSYALLEŞTİRİYORUZ”

MKA Sports olarak sporcuların sadece teniste gelişmesine önem vermediklerinin altını çizen Başkan Murat Koçak, aynı zamanda akademik kariyerlerini de düşündüklerini belirtti. Aileleri rahatlatmak adına bu desteğin mutlaka sağlanması gerektiğini ifade eden Koçak, "Sporcularımız bir yandan tenis kariyerlerine devam ederken, diğer yandan dışarıdan anlaştığımız etüt hocaları ile akademik kariyerlerine yardımcı oluyoruz. Sporcumuz ne okulundan ne de sporundan ayrı kalmıyor ve aileler de bu durum karşısında büyük bir rahatlama yaşıyor. Çocukları ne eğitimden ne de sosyalleşmeden alıkoymuyoruz. Yeri geldiğinde binicilik, okçuluk, hayvanat bahçesi, oyun parkları ve müze ziyaretleri gibi çeşitli faaliyetler ve organizasyonlar yapıyoruz" diyerek, hedefinin daima mutlu çocuklar görmek olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.