GİRGEÇ: EĞİTİM ÇALIŞANLARININ İTİBARI MEB’İN NAMUSUDUR!

Yazılı bir açıklama yapan Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, MEB'i uyardıklarına dikkat çekerek, sınavlarda görev alan eğitim çalışanlarının güvenliğini sağlamanın da sorumlulukları olduğunu dile getirdi.

Gündem Yayın: 29 Eylül 2024 - Pazar - Güncelleme: 29.09.2024 20:47:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Hafta sonu gerçekleştirilen MTSK Sınavı'nda menfur bir saldırı sonucu yaralanan Yüreğir Semerkant İlkokulu Müdürü Battal Açıkgöz'e destek açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, "Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, eğitim çalışanlarına verdiğimiz değerin aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymet olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz" şeklinde konuşarak, eğitim çalışanlarının itibarının MEB'in namusu olduğunu iddia etti.

"MEB'İ UYARIYORUZ"
Yazılı bir açıklama yapan Kamu-Sen Adana İl Temsilcisi Durdu Mehmet Girgeç, MEB'i uyardıklarına dikkat çekerek, sınavlarda görev alan eğitim çalışanlarının güvenliğini sağlamanın da sorumlulukları olduğunu dile getirdi. Caydırıcı ve önleyici tedbirlerin alınmadığı müddetçe benzer ayıplı durumların yaşanmaya devam edeceğini iddia eden Girgeç, "Okul Müdürümüzün basına yansıyan bu görüntüsü hepimizin utancı olmalıdır. Bir öğretmene yapılan bu muamele hepimizin içini acıtmalıdır. Akan her damla kan herkes için kara bir lekedir ve eğitim çalışanımızın itibarı MEB’in namusudur!" diyerek, MEB'in namusuna sahip çıkmasını istedi.

TOPLUMA ÇAĞRIDA BULUNDU
Öğretmene şiddetin sadece eğitim çalışanlarının meselesi olmadığının altını çizen Durdu Mehmet Girgeç, topluma da bir çağrı yaptı. Şiddetin tüm toplumun sıhhatini etkileyen temel bir problem olduğunu kaydeden Girgeç, şöyle devam etti;
"Eğitim çalışanlarına şiddet konusunda toplumumuz daha duyarlı olmalı, sorumluluk almalı bu vesileyle geleceğimize sahip çıktığının farkında olmalıdır. Eğitim çalışanlarına verdiğimiz değerin aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymet olduğunu bir kez daha hatırlatıyor, kıymetlerimize ve kıymetlilerimize uzatılan ellerin bir an önce durdurulmasını talep ediyoruz!"

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.