Güç yetiremedi: 1-4

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nde düşmeme mücadelesi veren Adana İdmanyurdu, ertelenen Doğuş Gold Gaziantep Asyaspor maçını 4-1 kaybetti.

Spor Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 17:50:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Karşılaşmada düdüğü Hasan Uyduran çaldı. Yardımcılıklarını Zülfikar Tutak, İsmail Çiriş yaparken Mehmet Şişman ise dördüncü hakem olarak görev yaptı.

Maçın hemen başında 8. Dakikada Viviane Mefire Peka’nın düşürülmesiyle penaltı kazanan Gaziantep Asyaspor  Giovania Domingas Campos’un vuruşuyla 1-0 öne geçti. İlk 38. Dakikada Grace Nankyer Aaron’un ters vuruşu sonucu topu kendi kalesine göndermesiyle konuk ekip 2-0 öne geçti.

43. dakikada rakip ceza alanı önünde kazanılan serbest vuruşu kullanan Reine Clemanle aşırtma bir vuruşla topu filelere göndererek durumu 2-1’e getirdi.

İlk yarı bu skorla sona erdi.

65. dakikada ev sahibi Bitexen Adana İdmanyurdu Kaptanı Işıl Canoruç, Gaziantepli oyuncu Tatiana Matveea ile çıktığı kafa topunda burnuna darbe aldı. Daha önceki maçlarda aldığı darbe sonucu burnu kırılan ve bandajla maça çıkan Canoruç, bu pozisyon sonrası yerini  Pınar Can Demir’e, kaptanlığı ise Reine Clemanle’ye bıraktı.

Normal süre 2-1 konuk ekip lehine sonuçlandı. Orta hakem Hasan Uyduran müsabakaya +5 dakika ekledi.

90+2’de sağ kanattan gelerek yakın mesafeden şutunu atan Blesing Augustine Nkor’un vuruşunu Aramatou Dlakite yumrukladı. Dönen topu Buket Karataş tamamlayarak filelerle buluşturdu: 1-3.

94+4’te, bu kez sol kanattan topu altı pasa gönderen Blesing Augustine Nkor’in atışını iyi takip eden Buket Karataş skoru belirleyen golü attı: 1-4.

Bu sonuca göre Bitexen Adana İdmanyurduspor 4 puanla ligin son sırasında olmaya devam etti. Doğuş Gold Gaziantep Asyaspor ise puanını 13’e çıkararak düşme potasından biraz daha uzaklaştı.

Adana İdmanyurdu, hafta sonu Hakkarispor’a konuk olacak. Gaziantep Asyaspor ise Fenerbahçe’yi ağırlayacak.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.