Hakeme yumruklu saldırı...

Sağlık-Sen Adana Şubesi Gençlik Kolları'nın düzenlediği Özgür Özsoy Futbol Turnuvası'na gölge düştü. Dün oynanan son karşılaşmada Seyhan Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi-Ceyhan Devlet Hastanesi maçı 17. dakikada hakeme yapılan yumruklu saldırı sonucu yarıda

Spor Yayın: 07 Mayıs 2023 - Pazar - Güncelleme: 07.05.2023 13:52:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Hakem Mesut Say'ın yönettiği karşılaşmanın çok gergin ortamda başladığı öğrenilirken, Seyhan Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Takım kaptanı Dr. Akın Vural'ın rakip oyuncu Recep Aslan'ın yüzüne tokat atar gibi hareket yaptığı iddia edilerek, bu hareketten sonra hakem Mesut Say'ın da sarı kartla cezalandırıldığı öğrenildi.
Turnuvanın başından bu yana zaman zaman viphaber.org haber sitesi olarak turnuva maçlarını takip ederek hem haber sitemizde hem de instagram hesabımızdan okurlarımızla paylaşıyorduk. Dün ilk iki maçı da izleyerek haberleştirmiştik. Son maç olan Seyhan Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi-Ceyhan Devlet Hastanesi maçını da başka bir habere yetişmemiz gerektiği için izleyip haberleştirememiştik.
GERGİN BAŞLADI, YUMRUKLU BİTTİ
Konu ile ilgili hakem Mesut Say, Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Dr. Akın Vural ve Ceyhan Devlet Hastanesi oyuncularının görüşlerini alarak bu haberi hazırladık. Hakem Mesut Say, "Dr. Akın Vural'ın maç öncesi 'gördüğünüzde düdüğünüzü çalın' diye kendisini uyardığını hatırlatarak, "Önce oyunu germe diye uyardım. Sarı kartı Ceyhan Devlet Hastanesi oyuncusu Recep Aslan'ın yüzüne tokat atar gibi hareket yapınca verdim. Daha sonra da Yılmaz'a da dirsek attığını gördüm. Direk kırmızı kartı gösterdim. Küfürler ederek ilk yumruğu dudağıma attı. Hakem olduğumuz için fiziki karşılık veremedik. İkinci yumruğu da yanamğıma geldi. Polisi çağırdım. Tutunak tutuldu. Yüreğir Devlet Hastanesi'nden darp raporu aldım" diyerek, yasal yollara başvuracağını ifade etti.
NENNİOĞLU: ÜZÜNTÜLÜYÜM
Talihsizlik olmuş. Olmaması gereken bir şeydi. Yenmeden, yenilmeden çok spor, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik olsun diye turnuvayı düzenlemiştik. İnsanın olduğu bir yerde bu tür olaylar da oluyor. Doktor arkadaşımız sevdiğimiz bir arkadaşımız, sahada farklı davranmış. Hakem Say'a üzüntülerimi dile getiriyorum" diyerek bir daha böyle bir olayın yaşanmasını temenni etti.
CEYHAN DEVLETLİ OYUNCULAR DA TEPKİLİ
Seyhan Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi takım kaptanı Dr. Akın Vural'ın Ceyhan Devlet Hastanesi oyuncularını da saha içinde sözlü taciz ettiği iddia edildi. Bazı Ceyhan Devlet Hastanesi oyuncuları, "Dr. Akın Abi, fail olduğunda bize 'kalkın, ağlamayın, çocuk musunuz?' diye tepki gösteriyordu. Bizler çocuk değiliz. Hakem faul veriyorsa fauldur. Sarı kart gördü. Bizim arkadaşımıza elle vururcasına hareket yaptı. Herkes yüze vurdu diye tepki gösterdi. Kırmızı kart gördüğü pozisyon sonrası hakeme de sinkaflı kelimeler kullanıp fiziki saldırıda bulundu. Hakem Mesut Say'ın saldırıya uğraması bizim takımla alakası yok. Kendisine geçmiş olsun diyoruz" şeklinde konuşarak, olay hakkında bilgiler verdiler.
DR. VURAL: HAKEMİN ÖN YARGILI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
58 yaşında biri olarak mesleğini cerrahlıktan kazandığını ifade eden Dr. Akın Vural da, hakeme yanlı tutum sergilemekle tepki gösterdi. Maçtan önce tellerin yanındaki ikili mücadelelere dikkat etmesi konusunda hakeme uyarıda bulunduğunu hatırlatan Dr. Vural, "Uyarmamıza rağmen tellerin orada hep vuruyorlar. Uyardık mı da 'Konuşma, oyununa bak. Oyunu germe' diye tepki gösteriyorlar. Hakemin ön yargılı olduğunu düşünüyorum. Oğlum yaşında sayılırlar. 'Kusura bakma' diyerek şöyle yanağına bir şey yaptım. Tokat attın dediler. Yani, biz turnuvada oynarken sevgiyle yaklaşıyoruz. Maçın stresi zaten ayrı bir boyutta. Her iki takımın da 6'şar puanı var. Bir gollü galibiyet bile çok şey değiştirecek. Biz orada ondan bundan fırça yemeye gelmiyoruz ki. 'Bağırma, stres yapma' diyorlar. Yaptığım hareketle de hiç bir alaka da yok. Direkt kırmızı kart çıkardı. Maç 0-0. İddialı bir maç. Oynatman gerekiyor. Bu şekilde de ön yargılı oluyor işte. Maçı alsaydınız grup lideri oluyordunuz veya en iyi ikinci. Kim alsa o çıkıyordu" şeklinde tepki gösterdi.
"BİZ KİMSENİN ŞEYİ DEĞİLİZ"
Yıllardır futbol oynayan biri olduğunu belirten Dr. Vural, "Basit bir kırmızı kart çıkartmak nedir? Uyarı yok, bir şe yok. O işte art niyet var yani. Yoksa ben gençler oynasın diye oynadım. Futbol sahada oynanır. Öyle masabaşı oyunlarıyla olmaz. Direkt bizim oyunculara sarı kart, direk bana kırmızı kart olmaz öyle bir şey. Maçta öyle de yok yani... Hani yani öyle art niyetli olursa iş başka boyuta gidiyor. Biz kimsenin şeyi değiliz ki" diye konuştu.
Maç öncesi 'Biz doktoruz, elimiz kırılabilir' diye uyarılarda bulunduklarını iddia eden Dr. Akın Vural, "Tırnağım parçalanmış. En ufak bir harekette sen kırmızı kart göster. Olmaz öyle. Art niyet var yani. Pozisyon yaparsın, sert girersin, bir şey yaparsın, bilmem ne yaparsın, dersin ki adam gösterdi ya maçı" diyerek, stres ve heyecan varsa ona bir şey denilmemesi gerektiğini ifade etti.
Maçı dışarıdan izleyenlere de tarafsız gözle sorulması gerektiğine dikkat çeken Dr. Vural, "O kırmızı kart kırmızı kart mı? Yani maçın iddiası var. Bir de ben 58 yaşındayım. Adam sana çift dalıyor, sert geliyor. Sesini çıkartmıyoruz. Ama bizim en ufak girdiğimizde kırmızı kartı çıkartıp gelirse olmaz işte. Anlıyorum. Olay gerildi. Hakem ona göre dengeleyecekti" dedi.
OLMASA İYİYDİ?
Yumruk olayına da açıklık getiren Dr. Vural, "Olmazsa daha iyi olurdu. O, bir şeyin tepkisidir. Sana gelip orada seni tahrik ederse, tahrikin derecesi önemlidir. Bir de ona bakmak gerek. Tamam mı şimdi? Hiçbir pozisyon yokken gelip sana kırmızı kartla direkt karşına gelirse maçın içinde sürekli seni azarlarsa... Ben 58 yaşındayım. Turnuvaya geliyorum. Daha önce de kolum kırıldı. Ben cerrahım. Ben onu uyarmak zorundayım. Köşelere dikat et demek zorundayım. Yumruk attı ya o işler öyle basit değil. Ben çocuğa hiç bir şey yapmadım. Bir hava topuna çıktım. Çıkarken temaslı çıkarsın. Çocuk 'ah' dedi. Kırmızı kartla geldi. Ya, neyse spor çok şeydir de maçta olan maçta kalır. Biz çok büyütmeyiz de. Ama, olayın tahrik derecesine bakmak gerek. Yapı olarak hırslı futbol oynuyorum. Sırf gençleri teşvik etmek için turnuvaya katıldık. 'Hadi size bir abilik yapayım' dedim. Sırf turnuva şenlensin istedim" diyerek, ekmeğini eliyle kazandıklarına dikkat çekti. 
Hakeme yapılan saldırı sonucu toplanan Turnuva Komisyonu, maçın 17. dakikasında tehir edilen Seyhan Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi takımını 3-0 hükmen mağlup sayılmasına karar verdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.