İstanbul Lider Koleji eğitimde çıtayı yükseltti

Geleceğin liderlerini yetiştirme sloganıyla yola çıkan ve ülke genelinde 14 kampüsü bulunan İstanbul Lider Koleii Adana Kampüsü yöneticileri, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti.

Eğitim Yayın: 07 Ağustos 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 07.08.2024 12:49:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ne gelerek İstanbul Lider koleji hakkında bilgi veren Adana Kampüsü Genel Müdürü Hüseyin Ali Canoğlu, Ortaokul Müdürü Esra Dağgeçen ve Kurumsal İletişim Müdürü Saniye Şimşek; hedeflerinin geleceğe yön veren öğrenciler yetiştirerek, küresel düzeyde lider okul olmak olarak açıkladılar.

Çağın gerektirdiği bilgi donanımını ve becerileri öğrencilerine kazandırabilmek için küresel düzeyde gelişim ve değişimleri izleyip, eğitim ve öğrenme programlarını buna göre güncelleyip tüm paydaşların gelişimini sağlamayı amaçladıklarını dile getiren İstanbul Lider Koleji Adana Kampüsü yöneticileri; “Anaokulundan itibaren uyguladığımız ve her okul kademesinde farklı olarak geliştirdiğimiz özel içeriklerle öğrencilerimize 21.yüzyıl iş ve yaşam becerilerini kazandırarak kendi alanlarında sektörünün en iyisi olan ve sektörünü yöneten lider öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dediler.

Yaratıcılık ve Yenilenme, Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme, İletişim ve İşbirliği Bilgi Medya ve Teknoloji Becerileri, Bilgi Okuryazarlığı, Medya Okuryazarlığı, Bilgi İletişim Okuryazarlığı ve Yaşam Destek Becerileri, Esneklik ve Uyum, Girişimcilik ve Öz Yönetim, Sosyal ve Kültürlerarası Beceriler, Üretkenlik ve Sorumluluk, Sorumluluk gibi konularda lider öğrenci yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten İstanbul Lider Koleji Adana Kampüsü Yöneticileri; eğitim. Sistemlerinin; Ölçme Değerlendirme ve Sertifikasyon, Öğrenciyi Tanıma, Bilgi ve Beceri Geliştirme Odaklı İçerik olduğuna dikkat çektiler.

Genel Müdür Hüseyin Ali Canoğlu; Dünya ile konuşan, dünya ile çalışan, dünya ile yarışan lider öğrenciler hedefi noktasında; düşünen, araştıran, üreten dünya vatandaşı bireyler olma yolunda en önemli edinimlerden birinin de İngilizce ve farklı dünya dillerinde 4 dil becerisinde belirlenen hedeflerde dil hakim olma, Leading Students projesiyle de 21.yüzyıl yaşam becerileri kapsamında eleştirel düşünce, işbirliği, yaratıcılık ve iletişim becerileri küresel dil eğitimi programlarına entegre edildiğini ifade etti. Canoğlu; öğrencilerinin İngilizcenin yanı sıra seçmeli dil olarak Almanca, Fransızca ve İspanyolca eğitim de ortaokul sonuna gelindiğinde A2.1 seviyesine gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Canoğlu, İstanbul Lider Koleji olarak temel hedeflerinden birisinin de öğrencilerini ulusal sınavlara hazırlamak olduğunu ifade etti.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir de günümüzde bilginin çok önemli olduğunu, özellikle ülkemizin beyin göçü verdiğini belirterek; “Bilgi engin bir okyanustur. Sonu olmayan, sürekli gelişen ve yenilenen bilgi; insanlığın gelişmesinin en önemli faktörüdür. Dünya ile rekabette, ülkemizin çağdaşlaşması ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine gelmesinde eğitim kurumlarımızın, öğretmenlerimizin çok büyük önemi var. Gençlerimizin; sürekli gelişen ve değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi donanımıyla yetişerek ülkemize hizmet etmesi noktasında kurumsal özelliklere sahip, ciddi ve donanımlı eğitim kurumları büyük önem taşımaktadır. Eğitimin kalitesi ne kadar yükselirse, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin bilimin ışığıyla aydınlanması hepimizin en büyük temennisi. 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılının ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.