İYİ Parti Sarıçam’da istifa depremi

İYİ Parti Sarıçam İlçe Teşkilatı kurucu ilçe başkanı Ahmet Köse dahil bine yakın üye istifa partiden istifa etti.

Siyaset Yayın: 09 Şubat 2024 - Cuma - Güncelleme: 09.02.2024 13:52:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Köse ile birlikte ilçe Başkanı Ömer Arıcı, başkan yardımcıları, asil ve yedek yöneticiler mevcut belediye meclis üyeleri önderliğinde 1000’in üstünde üye e-devlet üzerinden partiden istifa etti. İstifa edenlerin içerisinde genel merkeze yakınlığı ile bilinen ve kurucular arasında yer alan işadamı Ahmet Ünsal ve ekibinin de olması dikkat çekti.

Sarıçam İlçe kurucusu ve 3 dönem ilçe başkanlığı yapan Ahmet Köse, yolda bulduklarını yola çıktıklarına değişen vefayı İstanbul’da bir semt adı sanan genel merkeze ve soyadına güvenerek Adana’yı dizayn etmeye çalışanlara karşı dik durduklarını belirterek, “Emeği yok sayanlara hatırlatmak isterim. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner” dedi.

“HODRİ MEYDAN”

İlçe Başkanlığının anahtarını ortaya atarak, “Gelin Sarıçam’da seçimi alın. Hodri meydan” diyerek tepkilerini dile getiren istifa eden partililer, yanlış hesabın Sarıçam’dan döndüğünü ifade ettiler.

İstifa kararını üyeleri ile paylaşan eski Başkan Ahmet Köse ve mevcut ilçe başkanı, başkan yardımcıları ile halen görevde bulunan belediye meclis üyeleri ve meclis üyesi aday adayları ile birlikte istişare ederek bu süreci yürüttüklerini beyan eden Başkan Av. Ömer Arıcı, “Gece gündüz demeden her türlü yaftaya maruz kalarak kapı kapı çalışan bizleri ikna ederek İYİ Parti saflarında yer almamıza sebep olan Başkanımız Ahmet Köse’ye yapılan haksızlık artık bardağı taşıran son damla oldu. Adan’da siyaseti kendi kısır çemberi içerisinde tutmaya çalışanlar şapkanızı önünüze koymanın zamanı geldi” şeklinde konuşarak hesaplarını sandıkta göreceklerini belirtti.

Kurucu başkan Ahmet Köse ise şu ana kadar istifalarının 1000 kişiyi bulduğunu iddia ederek, “Bu afaki bir sayı değil. Tek tek görüşülen üyeler kendi e-devlet hesapları üzerinden istifa ederek ekran görüntülerini alarak bize ulaştırdılar. Bu ekip ruhunu biz bir ilçede yapabiliyoruz ama yukarıda bunu yapabilecek duruş olmadığı için muhteşem hayaller ile kurduğumuz bu partiyi bitirdiler” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.