KIZILDAĞ'IN AĞASI SARIÇAM BELEDİYE BAŞKANI BİLAL ULUDAĞ OLDU

Adana'nın Karaisalı ilçesinde bu yıl 539'uncusu düzenlenen geleneksel 'Kızıldağ Karakucak Güreşleri' güreş ağalığına Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ seçildi.

Spor Yayın: 19 Ağustos 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 19.08.2024 09:22:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Toplam dört adayın katıldığı ağalık yarışında 3 milyon lira ile en yüksek teklifi veren Başkan Uludağ 2024-2025 yılı güreş ağası seçildi.

Adana'nın Karaisalı ilçesinde bu yıl 539'uncusu düzenlenen geleneksel 'Kızıldağ Karakucak Güreşleri' güreş ağalığına Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ seçildi.  Karaisalı ilçesi Kızıldağ Yaylası Er Meydanında gerçekleştirilen ağalık yarışına iş insanı Hasan Dönmez, iş insanı Cengiz Taşçı, iş insanı Uğur Polat, iş insanı İlyas Karabulut ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ katıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşker'in 1 milyon lira ile açılışını yaptığı ağalık yarışında, diğer adayları geride bırakarak 3 milyon lira ile en yüksek teklifi veren Başkan Bilal Uludağ 2024-2025 yılı Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin güreş ağası seçildi.

"TÜRK GİBİ GÜÇLÜ SÖZÜ KARAKUCAK GÜREŞLERİMİZ SAYESİNDE DÜNYAYA TESCİLLENMİŞTİR"

Ata sporumuz 'Karakucak Güreşlerinin' her zaman gönlünde ayrı bir yeri ve önemi olduğunu belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, paydası oldukları 539'uncusu Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşlerinde güreş ağası seçilmesinin kendisi için ayrı bir övünç ve kıvanç duygusu olduğunu belirtti.

Türk'ün, cenk meydanındaki kahramanlığını sergilediği en eski Yörük-Türkmen geleneği olan 'Karakucak Güreşlerinin' yaşatılması ve nesilden nesile aktarılması için her zaman ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmayada devam ettiklerinin altını çizen Başkan Uludağ "Bu meydanlar dün İsmet Atlı’lara, Koca Yusuf’lara, Kurtdereli Mehmet’lere, Kel Aliçolara, Adalı Halillere minderlik yaptı. Bugün ise Kızıldağ Er Meydanında, birbirinden yiğit pehlivanların kol bağlayıp güreş tuttuklarını söyledi.

Başkan Uludağ konuşmasında şu ifadeleri kullandı "Türkün ata sporu olan ve tüm dünyaya Türk Gibi Güçlü deyimini tescillenmesi Karakucak Güreşlerimiz sayesinde olmuştur. O yüzden asırlar boyu heyecanını yitirmeden günümüze kadar yaşatılan ata sporumuz Karakucak güreş sporunun bundan sonrada yaşatılması ve yarınlarda da bu meydanların boş kalmaması için bizler var gücümüzle çalışmaya ve destek olmaya devam edeceğiz. Bu yıl Karaisalı Belediyemizin ev sahipliği ve Sarıçam Belediyemizin destekleri ile gerçekleştirdiğimiz güreşlerimize katılan tüm pehlivanlarımızı kutluyor hepsine Allah derman versin diyorum" diye konuştu.

Daha sonra Minikler, Yıldızlar ve Büyükler kategorisinde yaklaşık 700 sporcunun katıldığı ve toplam 306 bin TL para ödülünün dağıtıldığı organizasyonda başpehlivanlığı ve 50 bin liralık ödülü finalde İsa Göçen’i yenen Ali Böncüoğlu kazandı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.