KÖŞGER, “ALLAH ÇUKUROVA’YA VERDİKÇE VERMİŞ”

.

Gündem Yayın: 17 Ekim 2024 - Perşembe - Güncelleme: 17.10.2024 12:32:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bu yıl 8’ncisinin düzenlendiği Adana Lezzet Festivali tarihinde ilk kez gerçekleştirilen ‘Çukurova Tarım Zirvesi’ öncesi konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Çukurova, Türkiye’nin en önemli ovalarından birisi. Allah buraya verdikçe vermiş. İklimi, suyu, toprağı ve çalışkan insanlar da vermiş” diyerek bölgenin ülke için önemini vurguladı.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Cumhuriyet’in henüz kurulmadığı 17 Şubat 1923’te İzmir İktisat Kongresi’nden bahsederek konuşmasına başlayan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, “Kurulacak ülkenin iktisadi vizyonunu öngörmek üzere yapılan bir toplantı. ‘Ülkenin her tarafından üretilen mamul maddeler getirilsin, orada sergilensin’ diye bir talimat var. İzmir Fuarı’nın başlangıcını da aslında o teşkil etmiş.  Daha sonra İzmir’de bir sergide aslında onun devamının Adana’da tesiri ve ülkeye yansıması olarak devam ettirildiğini de gördüm. Adana’da tarımsal mekanizasyonun başlamasıyla ilgili oraya çok az ürün getirilebilmiş. Ülke o kadar ekonomik sıkıntı içinde ki. Sanayi mamulü çok az. Zirai ürünle de çok kısıtlı şeklinde konuşarak Adana’nın şimdi çok fazla ürün çeşitliliğine sahip olduğunu ifade etti.

KÖŞGER: “VİZYONUMUZ TOPRAKTAN ÇATALA”

Gastronomi Kahramanı ödülüne alan dünyadaki 7 kişiden biri olan Ebru Barbara Demir’i de tebrik eden Vali Köşger, “Ülke olarak vizyonumuz ‘Topraktan çatala’. Gıda güvenliği topraktan çatala kadar devam eden bir şey.  Dolayısıyla tarımsal üretim gıda arzının güvenli olması, hem sağlıklı gıda hem de erişilebilir gıda anlamında çok önemli. Tarım o anlamda çok ciddi önem arz ediyor. Tarım olmadan hiçbir şey olmaz. Yani en temel ihtiyaç. Beslenmek en temel ihtiyaç. Güvenli gıdayı üretebilmek, güvenli gıdaya herkesin erişebilmesini sağlamak çok önemli. Çukurova Türkiye’nin önemli ovalarından. Berdan, Seyhan ve Ceyhan gibi üç nehri barındırıyor. Dolayısıyla Çukurova Türkiye’nin en önemli ovalarından birisi. Allah buraya verdikçe vermiş. İklimi vermiş, suyu vermiş, toprağı vermiş, çalışkan insanlar da vermiş. Vizyonu, misyonu da vermiş, ufku da vermiş. Burada tüm ülkenin ihtiyacını karşılayacak bir şekilde kapasitesi olan bir potansiyeli olan bir imkana sahibiz. Burada güvenli gıdayı erişebilir gıdayı konuşmamız lamı. Sonrasında elbette ki Adana’nın bu verimli ovasından çıkan her türlü ürünü sevgimizi katarak sihirli ellerimizle dokunarak lezzet şölenlerine dönüştürüyoruz. Adana Lezzet Festivali de bundan doğuyor” şeklinde konuşarak önce tarımın güvenliğinin sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.