NENNİOĞLU: ÇÖZÜM YERİ TOPLU SÖZLEŞME MASASIDIR

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Üyeleri, Memur-Sen İl Temsilciliği önünde yaptıkları basın açıklaması ile memur maaş zamlarını protesto ederek, memurun refah payının yükseltilmesini istediler.

Gündem Yayın: 18 Ağustos 2023 - Cuma - Güncelleme: 18.08.2023 12:26:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Emeklerinin hakkını savunmak ve seslerini duyurmak için toplandıklarını belirten Memur-Sen ve Sağlık Sen Adana Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, 81 ilde aynı anda alanlarda olduklarını ifade etti.

Memur-Sen ve 11 yetkili sendikayla 7. Dönem toplu sözleşmede masaya sundukları gerçekçi tekliflerine karşı, kamu işvereninin yetersiz teklifleri protesto ettiklerini belirten Nennioğlu, sorunların çözüleceği yerin toplu sözleşme masası olduğunun altını çizdi.

İki yıldır toplu sözleşme masasının toplanmasını, masanın dışında yapılan eksik ve yanlış düzenlemelerle bozulan gelir dağılımı adaletsizliğinin düzeltilmesini, sorunun bütün olarak görülmesini beklediklerini ifade eden Nennioğlu, “Maalesef kamu işvereni bizim beklentimizi ve teklifimizin haklılığını hala anlayabilmiş değil. Kamu İşvereni ilk teklifini 2 puan artırarak %25’e çıkarmıştır. Bu ne demektir? Sorunlarınız çözülmesin, enflasyon baskınız devam etsin, maaş artışlarınızı enflasyon farkı belirlesin demektir” şeklinde konuşarak, teklifin bu haliyle Merkez Bankası’nın 2024 enflasyon tahmininin 8 puan, 2025 için de enflasyon tahmininin 4 puan altında kaldığını hatırlattı.

Gelinen durumu kısaca özetleyen Nennioğlu, “Kamu işvereni diyor ki; 2023 yılında enflasyon yüzde 58 olacak. Kamu görevlisi yüzde 25 enflasyon farkı alacak. Pe ki 2024 yılı için beklenti olan yüzde 33 oranına ilişkin neden anlaşılır ya da hak verilir bir cümle kurulmuyor? Neden teklif hala beklentinin bile yakınına ulaşmıyor? Bu durum kamu işvereninin kendi verileriyle çelişmesi, kendi ifadeleriyle ters düşmesi ve kendi beklentilerini dahi görmemesi demektir” diyerek, kamu işvereninin teklifinin ne rasyonel ne de gerçekçi olduğunu belirtti.

“SES ALAMADIK”

Kamu işvereninin ayakları yere basan teklifini, kamu görevlilerinin sesini ve piyasanın gerçeklerini gören teklifini duymak istediklerini yineleyen Başkan Bekir Nennioğlu, “Refah payı dedik, ses yok. En düşük memur maaşında hesap hatası var, düzeltilsin dedik, ses yok. Emekli maaşıyla ilgili feryatları dile getirdik, ses yok, seyyanen yapılan zam emekliliğe yansıtılsın dedik, yine ses yok. Bu hususların yanı sıra; şeflerin, müdürlerin ücret skalası bozuldu, düzeltilsin dedik, ses yok. Mühendisler büyük projelerle ülkeye katkısının karşılığını alamıyor dedik, ses yok. Akademisyenlerin bilgisinin, fikrinin, akademik kariyerinin karşılığını alamıyor dedik, ses yok” diye tepki gösterirken, kamu personel sisteminin bütünlüğünün bozulduğunu, bunu düzeltmenin en doğru yerin ise toplu sözleşme masası olduğunu yinelediklerini yine ses alamadıklarını iddia etti.

Sıraladığı vergilerden hareketle açıkça deklare ettiklerinin altını çizen Nennioğlu, kamu işvereninin öngörülerinin tutmadığını ifade etti. Enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir adım için ‘refah payı’ uygulamasının artık şart olduğunu belirten Nennioğlu, “Onun için, sözü fazla dolaştırmadan, maliye söylemlerine sığınmadan, hazırladığımız gerçekçi ve rasyonel tekliflere kamu işvereninden gerçekçi revizeler bekliyor, memurun refahının gerçekçi revizeler bekliyor, memurun refahının yükseltilmesini istiyoruz” diye konuştu.

• Kaynak: egemengzt.com

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.