PEKDURANER: ETKİLİ İLETİŞİM, SOSYAL VE AİLE BAĞLARINI GÜÇLENDİRİR

Yaşam ve Siyaset Koçu Özlem Pekduraner, Ulubatlı Hasan Mahallesi Muhtarlığı'nda 'Etkili İletişim ve Aile İçi İletişim' semineri verdi.

Yaşam Yayın: 20 Ağustos 2023 - Pazar - Güncelleme: 20.08.2023 15:47:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

HABER: HÜSEYİN AZAR

Ulubatlı Hasan Mahallesi Muhtarı Hacı Küçüközen önderliğinde “Etkili İletişim ve “ Aile İçi İletişim” etkinliği düzenlendi. Ulubatlı Hasan Mahallesi Muhtarlığında Yaşam Koçu, Haber Spikeri  Özlem Pekduraner tarafından verilen “Etkili İletişim ve “Aile İçi İletişim” seminerine mahalledeki kadınlar yoğun ilgi gösterdi.
Etkili iletişim ile yanlış anlamaların yol açtığı stresten kurtulacağımızı belirten Özlem Pekduraner, "Başkalarını istismar etmeden ya da suçlamadan kendi haklarımızı koruyabileceğimizi, tepki ve eleştirilere gerektiği gibi yanıt verebileceğimizi, yapıcı eleştirilerde bulunabileceğimizi, karşımızdaki kişi ile onu incitmeden tartışabileceğimizi, fikirlerimize ve önerilerimize daha kolay destek bulabileceğimizi" ifade etti.


"KARŞI TARAFI ANLADIĞIMIZI HİSSETTİRMELİYİZ"
Sağlıklı, güzel bir iletişim kurmak isteyenlerin empati kurabilmesi gerektiğinin altını çizen Yaşam Koçu, Haber Spikeri Özlem Pekduraner, "Kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koyabilmeliyiz. Hoşgörülü ve önyargısız olmalıyız. Ortamı ve zamanı  iyi belirlemeliyiz. Tutarlı olmalıyız. Eleştirilere karşı açık olmalı, gerektiğinde özeleştiri yapabilmeliyiz. Göz teması kurabilmeli, ses düzeyimizi iyi ayarlamalıyız. İyi bir dinleyici olmalıyız. Duygu ve düşüncelerimizi doğru ifade etmemize yardımcı olacak kelimeleri seçmeliyiz. Başarılı iletişim için geri bildirimde bulunmak son derece önemlidir" şeklinde konuşarak, karşı tarafı anladığımızı gerek mimiklerimizle gerek sözlerimizle gerekse davranışlarımızla ifade etmemiz gerektiğini kaydetti.


Doğru ve sağlıklı iletişimin, sosyal bağları ve aile bağlarını güçlendirdiğini de iddia eden Pekduraner, "Etkili iletişim tekniklerini uygulayabilmemiz için çok yönlü düşünebilmeli, yeniliğe ve değişikliğe açık olmalıyız. Tek yönlü düşünenlerin, sabit fikirli olanların etkili iletişimde başarıyı yakalamaları oldukça zordur" dedi.
"KÜÇÜKÖZEN: SEMİNERLERİMİZ SÜRECEK
Ulubatlı Hasan Mahallesi Muhtar Hacı Küçüközen de muhtarlık olarak bu tür etkinliklere önem verdiklerini ve zaman zaman seminerlerin devam edeceğini söyleyerek Özlem Pekduraner’e ve katılımcılara teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.