POZANTI’DA EKMEK FABRİKASI VE AŞEVİ PROJESİNE RED VERİLDİ

Pozantı Belediye Meclisi Ağustos ayında tatilde olmasına rağmen Belediye Başkanı Ali Avan, ilçe halkı için önemli olan projeyi yapabilmek için meclisi olağanüstü topladı.

Yayın: 16 Ağustos 2024 - Cuma - Güncelleme: 16.08.2024 09:01:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Fakat CHP ve Yeniden Refah Partisi Meclis üyelerinin gündem maddesini oy çokluğuyla reddetmesi üzerine Pozantı halkı için önemli olan ekmek fabrikası ve aşevi projesi havada kaldı. Böylelikle kaybeden Pozantılılar oldu.

Pozantı Belediye Meclisi Perşembe günü saat 15.00’te Milli Eğitim Müdürlüğü binasındaki Kaymakamlık Toplantı Salonunda olağanüstü olarak toplandı. Toplantıya meclis üyeleri eksiksiz olarak katıldı.

4 AYDA NELER YAPILDI

Başkan Ali Avan meclis gündemine geçmeden önce yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Belediyenin ve Yaşam Park Şirketinin esnafa ve piyasaya olan 39 milyon 300 bin liralık borcunun 4 ay içerisinde 17 milyon 300 bin lirasını ödediklerini ve 22 milyon liralık borç kaldığını ifade etti ve 600 Ton asfalt ile Pozantı’nın mahalleleri asfaltlanırken 22 bin metrekare kilit parke taşının da Pozantı sokaklarına yenilenerek döşendiğini dile getirdi.

EKMEK FABRİKASI VE AŞEVİ YAPIMI İÇİN DESTEĞE RED

Belediye Başkanı Ali Avan, Belediye Ekmek Fabrikası ve ihtiyaç sahiplerine yönelik aşevi yapılması için İller Bankası’ndan çekmek istediği 10 milyon kredi talebi CHP ve Yeniden Refah Partisi meclis üyelerinin olumsuz görüş oyu kullanmalarıyla reddedildi.

Başkan Ali Avan, gündem maddesi öncesinde sinevizyon gösterimi ile ekmek fabrikasının ve aşevinin projesini göstererek açıklayıcı anlatımda bulundu. Başkan Avan, “Neden Pozantı’ya geliyor da diğer mahallelerime gitmiyor? Demek ki ihtiyaç var ki Adana Büyükşehir Belediyesi’nden ekmek geliyor lakin yetersiz kalıyor. Merkez, kırsal mahalle ayırt etmeksizin bu ihtiyacı biz karşılayacağız ve tüm mahallelerimizi kaliteli ve ucuz ekmekle buluşturacağız” dedi.

BAŞKAN AVAN’DAN SERT TEPKİ

Başkan Ali Avan, gelen ret oylamasına tepki olarak “Geçtiğimiz aylarda 3 milyon lira kredi çekmemiz gerekiyor deyince, her şeyi araştıran soru üstüne soru soran CHP’li meclis üyeleri nedense bugün her şeyi ince ayrıntısına kadar anlatmamıza, projeyi sinevizyonda açık açık göstermemize, Pozantılılara iş kapısı açacağımızı açık açık belirtmemize rağmen direk ret verdiniz. Unutmayınız ki bu verdiğiniz kararla Pozantılının ekmeğiyle oynadınız ve tarihe geçeceksiniz. Ama ben bu projeyi ne pahasına olursa olsun yapacağım. Diğer ay tekrar gündeme getireceğim, yine ret verirseniz Ekim ayında da gündeme getireceğim. Gerekirse evimi satacağım yine de Pozantılının yararlanacağı bu ekmek fabrikası ve aşevini yapacağım.” Diye konuştu.

SOSYAL MEDYA YAPILAN PAYLAŞIM

Pozantı Belediyesi ve Başkan Ali Avan’ın sosyal medya hesabından ise “YAPACAĞIZ” paylaşımı geldi.

İŞTE O PAYLAŞIM

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Halkçılık” ilkesini okuyarak başlattığımız Pozantı Belediyesi Ağustos Ayı meclis toplantımızı gerçekleştirdik. Maalesef meclisimizde Pozantı’mız için yapmak istediğimiz Belediye Ekmek Fabrikası’nın ve ihtiyaç sahipleri için Aşevimizin yapılması için gerçekleştirdiğimiz talebimiz Cumhuriyet Halk Partisi ve Yeniden Refah Partisi’ne mensup Meclis Üyeleri tarafından kabul görmeyip reddedildi.

Tüm Pozantılı hemşehrilerimize Cumhur İttifakı olarak sözümüzdür! Biz bu ekmek fabrikasını ve aşevini her türlü engellemeye rağmen yapacağız. Hiçbir mahallemizi ayırt etmeden her mahallemize kaliteli ve ucuz ekmeğimizi ulaştıracağız. İhtiyaç sahibi ailelerimizle aşevinde yaptığımız yemeklerle sofralarımızı paylaşacağız. Anlamayanlar için “YA-PA-CA-ĞIZ” denildi.

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.