SARIÇAM, SPOR TESİSLERİYLE DONATILDI

İlçenin adını birçok ulusal ve uluslararası sportif organizasyonlarla duyurdu.

Spor Yayın: 13 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 13.06.2023 19:14:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 12 dk.
Google News

Sarıçam Belediyesi’nin ‘Atom Karıncası’ Başkan Bilal Uludağ’ın çalıştığı bürokratlar da kendisi gibi. Yaptığı birbirinden başarılı projelerle adından söz ettiren Sarıçam Belediyesi Spor Müdürü Kadir Gül tam bir ‘spor adamı’. Spor adına çok sayıda STK’da başkan, veya başkanvekilliği de yapan Gül’ün geçmişinde başarılı bir futbol kariyeri var. Başkan Uludağ’ın ortaya koyduğu “Spor Kenti Sarıçam” vizyonunu yansıtmak için var gücüyle çalışmasıyla da dikkat çekiyor. İleriye dönük hedeflerini de bizimle paylaşan Kadir Gül’ün çocukluk hayalini de öğrenmiş olduk. Ne olduğunu siz de mi merak ediyorsunuz? O zaman röportajımızı okumalısınız.

 

Kadir Gül’ü tanıyabilir miyiz?

1981 Yılında Ankara’da doğdum, babam ben sekiz aylıkken vefat edince Ceyhan’a dedemlerin yanına yerleşerek ilk ve orta öğrenimimi Ceyhan’da tamamladım. Beni 1998 yılında genç milli takımla buluşturan futbol hayatıma Ceyhangücü spor kulübünde başladım. Daha sonra Ceyhan Spor, Petrolofisi, Kardemir Karabükspor, Sivas Divriği D.Ç Spor’da  oynadıktan sonra ayak bileğimde müzminleşen sakatlığın da etkisi ile birlikte; 2000 yılında başladığım Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği eğitim hayatımın devam etmesi sebebiyle Ankara’ya dönerek Süper Amatör Liglerdeki Pursaklar Belediye Spor, Kazan Belediye Spor, Kalecik Belediye Spor, Ostim Spor takımlarında top oynadıktan sonra üniversite hayatım biter bitmez Asteğmen olarak askerlik görevimi tamamladım. O zamanki öğretmen atamalarının mevcut durumu nedeniyle öğretmen olarak atanamayınca polis olarak 2007-2014 yıllarında görev yaptım. Daha sonra 2014-2019 yılları arasında Adana Büyükşehir Belediyesinde Zabıta Şube Müdürlüğü ve Gençlik Spor Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundum. Feke Belediye Başkan yardımcılığının ardından 2019 yılında 6 ay kadar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü yaptım. Halen Sarıçam Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünü yürütmekteyim.

“STK’LARDA GÖREV ALMAYI SEVİYOR”

Memuriyetin yanında Tüm Spor Adamları Derneği Genel Başkan Yardımcılığı, Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu İl Başkanlığı, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Adana Şubesi Başkan Vekilliği, Dünya Jeet-Kune-Do Federasyonu Türkiye Organizasyon Kurulu Başkanlığı, Türkiye Kano Federasyonu ve Türkiye Su Topu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Ceyhangücü Spor Kulübü As Başkanlığı, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ceyhan İlçe İkinci Başkanlığı görevlerini yürütmekteyim.

Sarıçam Belediyesi olarak amatör kulüplerine ne gibi destekler veriyorsunuz?

Sarıçam Belediye Başkanımız Bilal Uludağ’ın talimatları doğrultusunda İlçemizde bulunan tüm amatör spor kulüplerinin (39 spor kulübü) tüm spor malzemesi ve şehir içi ulaşımlarını (yaklaşık 3 milyon liralık) karşılıyoruz. Spor malzemeleri ve ulaşım dışında kalan muhtelif ihtiyaçları da tarafımızdan karşılanmaktadır; ayrıca ihtiyaçları doğrultusunda yılda 2 milyon lirayı bulan nakdi yardımlar yapıyoruz.

“SARIÇAM’DA 7 BİN LİSANSLI SPORCU VAR”

Diğer merkez ilçelere göre Sarıçam'da lisanslı sporcu sayısı nedir?

Diğer merkez ilçelerin nüfuslarına oranla lisanslı sporcu sayısına bakıldığında bu konudaki en başarılı ilçe olduğumuz net olarak ifade edebilirim. 7 bin civarında lisanslı sporcu, milli takımlarda bulunan sporcu sayısı ve uluslararası derece yapan sporcu sayılarına bakıldığında da son derece başarılı olduğumuzu söylemek mümkün. Yeri gelmişken bu başarıda büyük emekleri olan Sarıçam İlçe Spor Müdürü Ali Bilgiç’i, Spor Hizmetleri Müdürü Caner Taymış’ı ve ilimize geldiği günden beri sporun gelişmesinde lokomotif olan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Muzaffer Çintımar beyi burada anmak isterim ve kendilerine ilçemizin gençliği adına yaptıkları hizmetlerden dolayı şükranlarımı arz ederim.

“12 FAAL MİLLİ SPORCU VAR”

Kaç kayıtlı sporcunuz var?

Sarıçam Belediye Spor Kulübü bünyemizde yaklaşık 700 sporcumuz var. Hentbol, güreş, masa tenisi, kano, voleybol, basketbol, satranç, atıcılık, futbol ve jimnastik branşlarında faaliyet gösteren spor kulübümüzde 12 faal milli sporcu bulunmaktadır. İkinci ligde mücadele eden hentbol takımımız yakın zamanda Türkiye üçüncüsü olmuş, kano branşında genç kadınlar Türkiye birincisi ve ikincisi kulübümüzden çıkmış, güreşçilerimiz Türkiye’de dereceler almış, atıcılık branşında Türkiye şampiyonu yine kulübümüzden çıkmıştır. Bunun yanında müsabık sporcu yetiştirmek adına spor kulübü faaliyetlerine devam ederken aynı zamanda çocuklara spor yapma alışkanlığı kazandırmak amacıyla da belediyemizin uhdesinde yürüttüğümüz spor okullarımızda yaklaşık 800 kursiyerimiz bulunmaktadır.

Yaz Spor Kurslarına katılan sporcular arasında derece yapanlar var mı?

Yaz spor okullarımıza devam eden kursiyerler içerisinden her yıl yetenekli çocukları tespit edip Türk sporuna kazandırmak için köprü oluyoruz. Kursiyerlerimizden oluşturduğumuz hentbol takımımız 3 yıl sonunda yukarıda da belirttiğim üzere Türkiye üçüncüsü olmuş, hem gurur kaynağımız hem de motive sebebimiz olmuşlardır. Yine satranç ve güreş branşlarında Türkiye derecesi yapan kursiyerlerimiz mevcut.

“OKUL SPORLARINI DESTEKLİYORUZ”

 İlçedeki okullarla işbirliğiniz var mı?

Okul sporlarının gelişmesi ve yaygınlaşması noktasında Sarıçam Belediye Başkanımız Bilal Uludağ’ın çok büyük bir vizyonu var. Bu nedenle biz de okul sporları konusunda elimizden geldiğince mesai harcamaya gayret gösteriyoruz. Bu doğrultuda okul sporları faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan tüm spor malzemesi ve ulaşım ihtiyaçlarını imkanlarımızı zorlayacak kadar karşılamaya özen gösteriyoruz. Okul sporlarının yaygınlaşması ve çocukların küçük yaşlarda spor ahlakı ve alışkanlığı kazanmalarını sağlamak için spor organizasyonları düzenliyor ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün tüm sportif faaliyetlerini de destekliyoruz. Bu arada okul sporları faaliyetlerine çok büyük önem veren ve bu konuda insiyatif alan, belediyemizle çok uyumlu bir şekilde projeler yürüten İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Uygar İnal’ı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Alpaslan Akıllı’yı da kutlamak gerekir.

KANODAN MASA TENİSİNE KADAR…

Son zamanlarda Sarıçam İlçesinde birçok ulusal ve uluslararası sportif organizasyonlar yapıldı bunlardan bahseder misiniz?

Sarıçam Belediye Başkanımız Bilal Uludağ’ın talimatları doğrultusunda son üç yıldır çok sayıda yerel, ulusal ve uluslararası sportif organizasyon düzenledik ve ev sahipliği yaptık. Son dönemlerde ilçemiz, kanoyla özdeşleşmiş durumda. Kano milli takım seçmelerine ve Türkiye Şampiyonalarına ev sahipliği yapıyoruz. Uluslararası tenis şampiyonalarından, uluslararası dövüş sporlarına kadar geniş bir yelpazede sponsorluklarımız ve ev sahipliklerimiz var. Türkiye Karate Şampiyonası, Avrupa Muaythai Şampiyonası, Masa Tenisi Veteranlar Turnuvası, Avrupa Futsal Şampiyonası, Para Yelken Türkiye Şampiyonası bunlardan bazıları…. Bu sportif organizasyonlarla ilçemizin ve ilimizin spor kültürüne, spor turizmine, ekonomik ve sosyal hayatına katkı sağlamayı hedefliyoruz.

“ULUDAĞ, HER ŞEYDEN ÖNCE SPOR İNSANI”

İlçeye kazandırdığınız spor sahalarından bahseder misiniz?

Hali hazırda ilçemize kendi yönetimimiz döneminde önceki dönem sürecinde vatandaşlarımızın ücretsiz kullanımına sunulan üç adet halı saha yapılmış, bu dönem bocce sahaları, semt ve mahalle futbol sahaları ve parklarda spor alanları yapılmıştır. Yakın zamanda temelleri atılacak olan çok amaçlı spor salonlu gençlik merkezi, 6 adet halı saha, 25 adet basketbol sahası, bir adet şehir stadının projeleri bitmiş, bir kısmı belediyemiz tarafından karşılanacak olan kaynakları gençlik ve spor bakanlığından temin edilmiş, ihale ve yapım aşamasına çok şükür gelmiştir. Bu tesislerin ilçemize kazandırılması için adeta Ankara’yla Adana arasında mekik dokuyan, bu konuda çok yoğun mesai ve çaba harcayan Başkanımız Bilal Uludağ’a her şeyden önce bir spor insanı olarak ne kadar teşekkür etsek azdır. Tabi bu arada Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Muzaffer Çintımar beye ve bakanlığımıza ve Cumhurbaşkanımıza da şükranlarımızı sunarız.

Sarıçamlı çocuk ve gençler en çok hangi spor dalına ilgi duyuyor?

İlçemiz demografik olarak genelde yörük-Türkmen ağırlıklı bir bölge ve bu nedenle ata sporumuz güreş en çok tercih edilen branşların arasında geliyor. Bunun yanında mücadele sporları ve futbol da çocuklarımızın ilgi duyduğu branşlar arasında öne çıkıyor.

“BAŞKANIMIZ HER ZAMAN YANIMIZDA”

Yaptığınız projelere Başkan Bilal Uludağ'ın desteğini ne kadar hissediyorsunuz?

Evet… biz müdürlük olarak projeler yapıyor ve yıl boyunca da uygulamaya koyuyoruz. Baktığınızda işin mutfağında biz görünüyoruz ancak nihayetinde yaptığımız tüm işler Başkanımız Bilal Uludağ’ın talimatları ve ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda gerçekleşiyor. Hal böyle olunca başkanımız her zaman yanımızda, arkamızda ve önümüzde duracak kadar desteklerini sonuna kadar hissediyoruz. Bu durum başta ben olmak üzere tüm personelimi motive ediyor ve her gün aynı heyecanla spora ve gençliğe katkıda bulunmak için ve başkanımızın ortaya koyduğu SPOR KENTİ SARIÇAM vizyonunu yansıtmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

“ÇOCUKLUK HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİM”

Son olarak Kadir Gül kendini nerede görmek ister gelecek zaman zarfında? Hedefleriniz arasında bizimle paylaşmak istediğiniz neler vardır?

Ben sporcu bir aileden hatta sülaleden gelen sporla büyüyen bir insanım. Çocukluğumdan beri sporun içinde kalmak ve spora hizmet etmek istedim ve bugün bulunduğum nokta tam olarak hayallerimin ulaştığı bir nokta olmasa da büyük bir mutlulukla kabullendiğim bir seviye. Tabi spora hizmet edebileceğim en yüksek noktayı da hedeflemekten vazgeçmeyeceğim.

Kendimi nerede görmek istediğim hususunda ise açık yüreklilikle ve samimiyetle belirtmem gerekirse gelecekte Ceyhan Belediye Başkanı olarak görmek isterim kendimi. Çocukluk döneminde o zamanın belediye başkanıyla aile hukukumuz vardı ve sanırım ondan etkilenip daha ilkokulda ne olmak istersin sorusuna hep Ceyhan Belediye Başkanı olmak istiyorum cevabını vermişimdir. Gerek Ceyhan coğrafyasına, gerek de Ceyhanlı hemşerilerime olan sonsuz sevgi ve muhabbetim sebebiyle hayatımın her döneminde kendimi hep Ceyhan Belediye Başkanı olarak görmek istemişimdir. Allah nasip kısmet ederse günü vakti geldiğinde ve şartlar bunun için uygun olduğunda da bu çocukluk hayalimin gerçek olması için mücadele edeceğim ve ilk gençlik dönemlerinden beri Ceyhan için kafamda planladığım projelerimi hayata geçirmek için Ceyhan Belediye Başkanlığına talip olacağım.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz. Eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Bu keyifli röportaj için size çok teşekkür ederim, ayaklarınıza sağlık şeref verdiniz…

• Kaynak: egemengzt.com

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.