Şimşek 6 maç sonra: 2-1

Adana Demirspor evinde konuk ettiği Antalyaspor engelini ilk yarıda attığı 2 golle geçerek, uzun bir aradan sonra galip geldi ve üç puanın sahibi oldu.

Spor Yayın: 25 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 25.12.2023 10:53:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Sakat ve değişik nedenlerle oynamayan 9 oyuncusundan yoksun, teknik direktörü hala belirlenmemiş olan, maddi sorunlarla boğuşan Adana Demirspor, evinde konuk ettiği Antalyaspor’u ilk yarıda attığı 2 golle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Maç boyunca topla daha çok oynayan ve rakibin çıkmasına izin vermeyen Antalyaspor’da maçın 89.dakikasında kazanılan penaltıdan Buksha yararlanamadı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Pençe Kilit Harekatı’nda önceki gün sınır ötesi operasyonda şehit düşen Mehmetçikler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Her iki takım oyuncuları maç öncesi ısınmaya Ay Yıldızlı özel formalarla çıktı. Tribünler sık sık “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atarak terörü kınadı. Teknik Direktör Cengiz Hoşfikirer yönetimindeki Demirsporlu futbolcular seramoniye, şehitlerin isimlerinin yazıldığı siyah formayla çıktı.

Adana Demirspor’un başarılı sol stoperi Gravilon’un ‘maaş alamadığı’ gerekçesiyle sözleşmesini tek taraflı fesh ettiği iddia edilirken, bu futbolcu karşılaşmayı tribünden izledi. Maçın 35.dakikasında Yusuf Sarı’nın da sakatlanmasıyla birlikteMavi-Lacivertli takımın ligde oynadığı önceki maçlardaki ilk onbirinden sadece Semih, Stamboli ve Emre Akbaba Antalyaspor maçında forma giydi.

Revire dönen Adana Demirspor’da Dorukhan, Balotelli ve Ertaç sakatlıkları, Belhanda, NDiaye, Rodrigues, Svenson’un ise gelecekleri hakkındaki belirsizlik ve para problemi yüzünden kadroda olmadıkları ileri sürüldü.Tribünlere gelen yaklaşık 8 bin taraftar maç öncesi takımına sahip çıkıp,  “İnanmıyorsan çıkma sahaya, inanıyorsan taraftarın seninle” tezahüratlarında bulundu.

Takımın oyundan düştüğü anlarda tezahüratlarla oyuncuları hareketlendirmeye gayret eden ve maça ağırlığını koyan Adana Demirspor taraftarı, moralsiz ve eksik takımın adeta 12.oyuncusu oldu. Top rakibe geçtiğinde ıslıklayan, takımının ataklarında alkışlarla cesaret veren Mavi-Lacivertli taraftarlar, galibiyette pay sahibi oldu.

Dk.1 Adana Demirspor maça fırtına gibi başladı. Henüz 21.saniyede Yusuf Sarı; defansın sağında yer alan İsmail’den aldığı topu bekletmeden defansın arkasına koşu yapan Akintola’ya gönderdi. Bu futbolcu topu kontrol ettikten sonra driplingle cezaalanına girer girmez kalecinin sağından topu filelere yolladı: 1-0

Dk.45 Orta sahada presle kapılan top sola açıldı. Arber Zeneli topu birkaç metre sürdükten sonra markaja gelen Veysel Sarı ve Bünyamin Balcı’nın arasından arka direğe ortaladı. Boş durumdaki Emre Akbaba göğsüyle topu boş kaleye bıraktı:2-0

Dk.85 Sağ kanatta topla buluşan Safouri soldan bindirme yapan Erdoğan’a uzun ve isabetli pas attı. Araya giren Yusuf Erdoğan’dan seken topla buluşan Erdoğan Yeşilyurt sol çaprazdan sert vurdu. Top yan direğin içine vurup filelerle buluştu:2-1

Dk.88 Soldan kullanılan korner atışında cezaalanı içinde İsmail Çokçalış rakibin kafaya çıkmasını engeileyince hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Buksha topu direğin üstünden auta gönderdi.

Dk.90+2 Adana Demirspor sahasına yerleşen Antalyaspor’da sağda topla buluşan Veysel Sarı altıpasa kavisli sert bel hizasında orta yaptı. Buksha’nın kafa vuruşu direğin dibinden auta gitti.

Dk.90+4 Semih’den dönen topla kontra atağa çıkan Akintola, soldan bindirme yapan Yusuf Erdoğan’ı gördü. Bu futbolcu cezaalanı içine koşan Akintola’ya aktardı. Bu futbolcu geriden boş gelen Emre’ye bıraktı ancak araya giren defans tehlikeyi uzaklaştırdı.• Kaynak: egemengzt.com

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.