“SPORTMENLİK İÇİNDE GEÇSİN”

Başkan Yıldıray Bağ, Çukurova MAsterlar Federasyonu Ligi'nin başladığını söyledi.

Spor Yayın: 30 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 30.11.2023 09:56:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Çukurova Masterlar Federasyonu (ÇMF) Başkanı Yıldıray Bağ, yeni başlayan sezon boyunca 84 maç oynayacaklarını belirterek, “5 ay sürecek lig boyunca 14 takım şampiyonluk için yarışacak” şeklinde konuşarak sportmence’ geçmesini temenni etti.

Çok genç yaşlarda Havuzlubahçespor B genç takımında futbola başlayan Mali Müşavir Yıldıray Bağ uzun yıllar bu kulüpte top koşturan bir isim olarak dikkat çekiyor. Daha sonra, eğitim gördüğü Bursa Uludağ Üniversitesi yıllarında amatör kümede mücadele eden Balıkesirspor’da futbol hayatına devam eden Bağ, mezun olduktan sonra mesleki kariyerine ağırlık vermesine rağmen futboldan kopmamış.

Çukurova Masterlar Ligi 2022-23 sezonu şampiyonu Adana Güneşi oyuncuları kupasını Çukurova Masterlar Federasyonu önceki dönem başkanı Ramazan Çakır ve yeni Başkan Yıldıray Bağ'ın elinden aldı.

2009 yılında mali müşavir olarak kariyerine başlayan ÇMF Başkanı Yıldıray Bağ, evli ve 3 çocuk babası. 30’lu yaşlarda Adana Güneşi Veteran takımında, yaşı uygun olmadığı için kadroya giremese de antrenmanlarına katılarak spor yapmanın keyfini yaşayan Bağ, “38 yaşına gelince Çukurova Masterlar Ligi’nde oynamaya başladım. Daha sonra Adana Yıldızlar’a geçtik. Pandemi dönemine denk geldiği için Adana Yıldızlar’da maçlara çıkamasak da sürekli antrenmanlar yaparak formda kalmaya çalışıyor, hem spor yapıyor hem de arkadaşlarla dostluğumuz gelişiyordu. Daha sonra, bu kulüpten ayrılarak 5 Ocak Veteranları kurduk” şeklinde konuşarak futbolun hayatının her anında var olduğuna vurgu yaptı.

“HEM ÇMF BAŞKANI, HEM FUTBOLCU”

2023 yılında öncesi dönem Başkan Ramazan Çakır’dan görevi devralarak Çukurova Masterlar Federasyonu Başkanlığı’na seçildiğini belirten Yıldıray Bağ, “Başkan seçildikten sonra bir takım daha kurma ihtiyacı doğduğu için Cumhuriyet Masterlar’ı kurduk. Başkanlığın yanı sıra Cumhuriyet Masterlar Takımı oyuncusu olarak da futbolla iç içeyim” diye konuşarak, Çukurova Masterlar Federasyonu Ligi’nin amaçları hakkında da bilgiler verdi.

Çukurova Masterlar yani veteranlar camiasında top koşturanların belirli bir yaşı almış eski futbolculardan oluştuğunun altını çizen ÇMF Başkanı Yıldıray Bağ, “Kısaca ‘tecrübeli askerler’ anlamına geliyor. Tecrübeli futbolcular. Yani, geçmişinde futbol yaşantısı olan arkadaşlar. Veteran bünyesinde oynayan birçok arkadaşlarımızın geçmişte ya antrenör, ya bir takımda hocalık yaptı, ya da bir amatör takımda futbola devam ettiği görülüyor. Federasyon olarak bu yıl farklı bir şey yapmaya çalıştık. Ben, şahsen mesleki olarak mali müşavir ve avukat arkadaşlarımı veteran takım kurmaya yönlendirdim. Mali Müşavirler olarak yeni bir takım kurmaya çalışıyoruz fakat yaşları uygun olan mali müşavirlerimiz olmadığı için pek başarılı olduk sayılmaz. Belki ilerleyen yıllarda kurabiliriz” şeklinde konuşarak, veteran camiasına iş dünyasından mesleki hayattan birçok insanı buraya çekmeye çalıştıklarını ifade etti.

“14 TAKIM MÜCADELE EDECEK”

2023-24 Çukurova Masterlar Ligi’nde mücadele eden takımlar hakkında da bilgiler veren ÇMF Başkanı Yıldıray Bağ, “A ve B gruplarında 7’şer takım var. Toplamda 14 takımımız ligde mücadele ediyor. Bunlar; Barışgücü Veteranlar, Yenişehir İdmanyurdu, Ceyhan Veteran Öğretmenler, Adana Güneşi Veteranları, İmamoğlu Veteranlar, Abeder, Adana 5 Ocak Masters, Amatörce Veteranlar, Adana Cumhuriyet Veteranlar, Adana Yıldızlar Veteranlar, Milano Veteranlar, Adana Dostlar Masterlar, Adana Masterlar ve Osmaniye Kınık Veteran. Ligimiz, hava şartlarına bağlı olarak 5 ay sürecek. Toplamda 84 maç oynanacak. Grup maçları bittikten sonra gruplarında ilk 2’ye giren takımlar play-off oynayarak şampiyon takımı belirleyeek” şeklinde konuşarak, ligin sakatsız ve sorunsuz sona ermesini temenni etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.