SÜPER AMATÖR LİG KULÜP TEMSİLCİLERİ SORUNLARINI KONUŞTU

Amatör Lig Takımları istişare toplantısı Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (Adana ASKF) Kenan Kutay Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Spor Yayın: 14 Ağustos 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 14.08.2024 14:33:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

ADANA ASKF BAŞKANI DT. AHMET BOZAN: “TESİS SIKINTISI SÜRÜYOR”

ÖZEL HABER: HÜSEYİN AZAR

Amatör Lig Takımları istişare toplantısı Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (Adana ASKF) Kenan Kutay Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Engin Kanber, Türkiye Futbol Federasyonu Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz, Futbol İl Temsilcisi Bülent Oymacı ve Adana ASKF Başkanı Dt. Ahmet Bozan’ın yanı sıra kulüp temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda yeni sezon için tavsiyeler alınarak ilgili kurumlara iletilmesi kararı alındı.

İstişare toplantısının her yıl yapıldığının altını çizen Adana ASKF Başkanı Dt. Ahmet Bozan, Süper Amatör Lig kulüplerinin yanı sıra önümüzdeki günlerde alt lig kulüp temsilcileriyle de yapılacağını ifade etti. Amaçlarının her kulüp temsilcisini dinleyerek sorunları tespit etmek olduğunu kaydeden Başkan Dt. Bozan, “Yeni sezonun planlamasını da buna göre şekillendiriyoruz. İl Temsilciliği üzerinden arkadaşlarımız ve yetkili kurullar planlama yapıyor ve süreci başlatıyoruz. Bugün de Süper Amatör ile ilgili süreci başlatmış olduk” şeklinde konuştu.

“FİKSTÜR 28 AĞUSTOS’TA ÇEKİLECEK”

Süper Amatör Lig’de geçen yıl 23 takımın mücadele ettiğini hatırlatan Başkan Dt. Ahmet Bozan, Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi bu yılda Adana bölgesinde bazı takımların katılamama durumunun söz konusu olabileceğini belirtti. Kulüp temsilcileriyle birlikte Süper Amatör Lig fikstürünün 28 Ağustos Çarşamba günü çekileceğine vurgu yapan Başkan Dt. Bozan, “Bu sezon Süper Amatör Lig’in hakkı 22 takım. Kaçı katılır bilemiyoruz. Katılacak kulüplerin isimlerini alıp süreci başlatacağız. Bu yıl da geçen sene olduğu gibi play-off sistemi olacak. Play-off sistemine göre düşen veya bir üst lige çıkan takımlar belli olacak. Pandemi ve sonrasında yaşanan deprem felaketi sebebiyle hedeflerimizi bir türlü oturtamadık. En az 20 takımın katıldığı 2 gruplu bir lig hedefliyoruz. Her yıl da bu şekilde üstüne koyarak götürmek istiyoruz ama şartlar, durumlar bazen artırıyor, bazen de azaltıyor” şeklinde konuşarak 20’e tamamlamak için mücadele ettiklerini söyledi.

“SICAKLAR LİG PLANLAMASINI OLUMSUZ ETKİLİYOR”

Adana 1. Amatör Lig’de de katılan takım sayısını 30’a tamamlamak istediklerini kaydeden Başkan Dt. Bozan, “Adana sıcak bir memleket. Ligi erken başlatamıyoruz ama erken bitirmek zorundayız. Ligler sıcaktan dolayı hazirandan önce bitirmek zorunda kalıyoruz. Eylül bitmeden başlatamıyoruz. Dolayısıyla zaman dilimi az olduğu için Süper Amatör Lig’i, yıllar önce 20 takım olarak planlamıştık” diye konuştu.

Amatör Spor Kulüpleri’nin faydalandığı tesisler hakkında da görüşlerini belirten Adana ASKF Başkanı Dt. Ahmet Bozan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Zor şartlarda kullandıkları ve müsabakaları oynattıkları tesislerin kendilerine çok büyük katkı koyduğunun altını çizen Başkan Dt. Bozan, planlarını bütün şartları ortaya koyarak bu tesislere göre yapmak zorunda olduklarını söyledi. “Eksiklerimiz var” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Dt. Bozan, “Amatör kulüplerin antrenman alanlarıyla ilgili eksikleri var. TeSis noktasında her yerde söylüyorum. Bunu sadece burada söylemiyorum. Bu eksiklerin en kısa sürede hem yerel belediyelerin elinde olan tesislerin hazırlanması noktasında sezonu başlatacağız. Hem de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün elinde olan tesislerin sürecinin başlatılması noktasında bu toplantıdan sonra bilgi vereceğiz” diyerek mevcut tesislerin yeterli olmadığını da vurguladı.

“SALON SPORLARINDA DA TESİS SIKINTISI VAR”

Futbolun dışında salon sporları ve diğer branşlarda da tesis eksiklerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydeden Başkan Dt. Bozan, “Çünkü diğer branşlardaki gruplarımızda, özellikle de salon sporlarında Adana’da büyük sıkıntı yaşıyoruz. İnşallah yetkililerimiz bizi duyar” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarının spor salonlarınu kullanma noktasında da bazı sıkıntıların yaşandığını dile getiren Adana ASKF Başkanı Dt. Ahmet Bozan, “Dönemin Bakanı ’24 saat çalışan tesislerimiz var’ şeklinde bir söylemde bulunmuştu. Okul tesislerini kulüplerimiz verimli kullanamıyor. Bu spor salonları Spor Bakanlığı üzerinden amatör gruplarla buluşturulursa, onlara tahsis edilirse daha verimli bir yol izleriz diye düşünüyorum” şeklinde konuşarak, amatör spor kulüplerine okul salonlarını açan müdürlerin de olduğunu ifade etti.

“4 BİNİN ÜZERİNDE MÜSABAKA OYNANIYOR”

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin tahsis ettiği futbol sahalarıyla birlikte kentte 20’nin üzerinde sahanın olduğunu hatırlatan Başkan Dt. Bozan, “Kent merkezinde çok kullandığımız, bütün altyapıların kullandığı, müsabakaların yapıldığı sahalarımız var. Bunlardan biri işte en çok yükümüzü çeken Muharrem Gülergin ve Kayhan Kaynak Kardeşler Stadları. Yükümüzü çeken stat konumundaki yerlerimiz eksik. Ali Hoşfikirer Stadı’nda her zaman müsabaka oynatamıyoruz. FIFA’nın onayladığı Kayhan Kaynak Kardeşler ve Muharrem Gülergin’in dışında sahamız yok. Kent merkezinde bu tarz tesis sayısının artması lazım. Bunu Kozan’da yaptıktan sonra amatör takım sayısında artış oldu. Sporcu sayısı da arttı. Adana genelinde 10 binin üzerinde sporcular bu tesislerden faydalanıyor. Kent merkezinde her yıl 4 binin üzerinde müsabaka oynanıyor” diyerek, Türkiye genelinde zor şartların olduğu dönem olmasına rağmen sporcu sayısının hızla arttığını söyledi.

“AMATÖR KULÜPLERE KARŞI EMPATİYLE YAKLAŞILSIN”

İstişare toplantısında kulüp temsilcilerinden gelen öneri ve şikayetlerin titizlikle incelenerek ilgili kurumlara iletildiğini yineleyen Adana ASKF Başkanı Dt. Ahmet Bozan, maçlarda görev alan hakemlerin tutumlarının da eleştirilmesi üzerine, “Bu geçmişte de vardı. Bugün de var. Yarın da olacak. Amatör kulüpler zor şartlarda, mahalle takımı edasında sahaya çıkıp, o mahallenin ileri gelenlerinden 3-5 insanın birlikte yürüttüğü bir oluşum, bir sivil toplum kuruluşu. Bunların zor şartlarını çok iyi bilmek lazım. Bunların yerine kendini koyabilmek lazım, empati duymak lazım. Yöneticiler, hakemler, biz federasyon yetkilileri, sağlıkçısı, saha komiseri ve gözlemcisi kendini amatör kulübün yerine koyabilmeli. O maça nasıl geldi, nasıl hazırlandı, o çocuklar nasıl toplandı? Düşünmeleri gerekir. 3-5 kişiyi bir araya getirmek bile zorken 20’şer sporcuyu alıp müsabakalara kadar getiriyorlar. O süreci yaşıyor ve biliyoruz. Tabii hakem arkadaşlarımızın kesinlikle ve kesinlikle kendilerini amatör kulüplerin yerine koyması gerektiği bir dönemdeyiz. Bu yıl biraz daha zordayız” şeklinde konuşarak, kulüplerin de sonuçta bunun bir futbol müsabakası olduğunu ve eğlence olduğunu, herkesin hata yapabileceğini de göz ardı etmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.