VALİ KÖŞGER’DEN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, gaziliğin kahraman vatan devlatlarının hak ettiği müstesna bir derece olduğunu belirterek, şehitlikten sonraki en büyük rütbe olduğunu söyledi.

Gündem Yayın: 18 Eylül 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 18.09.2024 17:44:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin bir ifadesi olarak; Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik ünvanının verildiği günün yıl dönümünün ‘Gaziler günü’ olarak kutlandığını ifade eden Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Gazilik, kahraman vatan evlatlarının hak ettiği müstesna bir derece; faziletli, inançlı ve ahlaklı duruşun aziz bir sonucu olarak hepimizin üzerine titremesi ve saygı duyması gereken savaş alanlarında kazanılmış rütbelerin en büyüğü olan şehitlikten sonraki rütbe ve ömür boyu taşınacak büyük bir onurdur” dedi.

Günün önemine dikkat çeken Vali Köşger, yayınladığı mesajında şunlara değindi:

“Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü ve ebedi varlığını korumak, milletimizin birlik, beraberlik, barış ve huzurunu sağlamak için, canlarını hiç tereddüt etmeden siper eden gazilerimiz; savaş meydanlarında gösterdikleri cesaretle, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olmuşlardır. Vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimizin bu fedakârlıkları, bizlere vatan sevgisinin ne kadar yüce bir değer olduğunu her daim hatırlatmaktadır.

Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş; vatan, millet ve bağımsızlık uğruna yaşayıp bu yolda gözünü kırpmadan canını ortaya koyan şehit ve gazilerimizin büyük kahramanlarıyla tarihe destan yazmış, şanlı zaferler kazanmıştır.

Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri büyük mücadeleler ile gerçekleşmiştir. Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kore’de, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz’da yaşanan destan ve şanlı zaferlerle bu vatan bizlere emanet edilmiştir. Bu emanete sahip çıkmak ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize kahramanlık ruhunu aktarmak en önemli vazifemizdir.

Bugün aynı inanç ve kararlılıkla şehitlerimizin ve gazilerimizin bize miras bıraktıkları Cumhuriyetimizi birlik ve bütünlük içinde koruyarak Türkiye Yüzyılı hedefi yolunda ülkemizi elbirliğiyle daha da güçlendirecek, ay yıldızlı bayrağımızı ilelebet dalgalandırmak için var gücümüzle çalışacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanı için canını ortaya koymaktan asla çekinmeyen tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor; hayatta olan ve gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sevdikleri ile birlikte sağlıklı, mutlu, uzun ömürler diliyorum.”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.