Tanburoğlu: “Atatürk, içinizde olacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. Yılı kapsamında Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtı önünde anma töreni düzenledi.

Gündem Yayın: 10 Kasım 2023 - Cuma - Güncelleme: 10.11.2023 12:28:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Törende konuşan CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, “Rozetta, maskede, elinizdeki bardakta Atatürk olması yetmez. İçinizde Atatürk olacak” dedi.

Törene, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın yanı sıra kadın ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte çok sayıda partili katıldı.


“İLK KURŞUN ADANA’DAN VERİLEN EMİRLE ATILDI”
Çelenk sunumu sonrası saygı duruşunun ardından kürsüye gelen CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, bu günün anlamının çok kıymetli olduğunu söyledi. “10 Kasım 1938, belki fiziken Ata’mızın aramızdan ayrılışı ama Adanalı için hem Atatürk’ün hem de Atatürk’ün Adana’daki günlerinin bir önemi var” şeklinde sözlerini sürdüren Tanburoğlu, “10 Kasım da buna tekabül eder. 10 Kasım 1918, Mondros Mütarekesi’nin hemen ardından bugün Toprak Pasajı olarak bilinen yerde komutayı Limanpons’tan devir alan Mustafa Kemal Paşa, Adana’da Mondros Mütarekesi’nin şartlarına uyulmadığı için İskenderun’da ilk ateş emrini vermiştir. Kurtuluş Savaşı’nın ilk kurşunu buradan verilen emirle yapılmıştır. Ve hemen ardından İstanbul’a çağrıldığında 10 Kasım 1918 günü, Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımı İstasyon Meydanı’ndan trene binerek Haydarpaşa’da 13 Kasım’da indiğinde ‘geldikleri gibi giderler’ sözünü söylediği yolculuğun başlangıçıdır Adana. Dün gördük. ‘Bütün ümidim gençliktir’ diyen Mustafa Kemal’in nasıl uzak görücüsü olduğunu, dün ASKİ Spor Salonu’nda tarihçimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı dinleyen binlerce genç, kadını ve erkeği gördük” şeklinde konuştu.


“ATATÜRK’Ü İÇİMİZDE HİSSETTİĞİMİZ BİR DÖNEME GELDİK”
Atatürk Parkı’ndaki törenlere gelirken gördüğü manzaralara da değinen CHP İl Başkanı Tanburoğlu, her Atatürk Anıtı’nın çevresine okullardaki, gencecik çocukların karanfil bıraktığını ifade etti. Artık Atatürk’le alakalı anma programlarını aşarak tüm yurtta her vatandaşın Atatürk’ü içinde hissettiği bir döneme geldiklerini iddia eden Tanburoğlu, “Eskiden gardırop Atatürkçülüğü diye bir şey vardı. Rozetta, maskede, elinizdeki bardakta Atatürk olması yetmez. İçinizde Atatürk olacak. Cumhuriyet Halk Partililer için bu zaten müsaittir. Ama artık Türkiye’de yetişen gençliğin ve de Cumhuriyeti nasıl kollanması, korunmasının gerekliliğini bilen Adanalı’nın diğer illerin hepsi bir araya gelerek aslında Atatürk’ün 1938 10 Kasımı kendi içlerinde yaşamaktadır” diye konuşarak, Adana’nın bu konuda yine öncülük yapacağını iddia etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.