Özkan: Deprem tazminatı tüm kamu personeline eksiksiz ödenmeli

KESK Şubeler Platformu adına konuşan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan, “Deprem tazminatı Adana’da yaşayan ve ikamet eden tüm kamu personeline eksiksiz ödenmelidir” dedi.

Gündem Yayın: 13 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 13.06.2023 17:26:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

BTS hizmet binasında yaptıkları basın açıklaması  yapan Başkan Özkan, Adana’nın, depremden en çok etkilenen ilçelerden Sarıçam, Saimbeyli, Aladağ, Karataş, Karaisalı, Pozantı, Tufanbeyli, Feke, Yumurtalık ve İmamoğlu ilçelerinin ödeme kapsamına alınmamasına tepki göstererek, bu ilçelerde görev yapan kamu personelinin ciddi mağduriyetler yaşadığına dikkat çekti.

,

Adana’nın Çukurova, Ceyhan, Seyhan, Kozan ve Yüreğir ilçelerinde görev yapan personele altı ay süreyle deprem tazminatı ödeneceğini hatırlatan Başkan Tonguç Özkan, “Ancak yapılacak bu ödemelerde, hem Adana’ya bağlı ve OHAL ilan edilen bir çok ilçenin ödeme kapsamına alınmaması, hem de fiili çalışma zamanları gerekçe gösterilerek, birçok kamu personeli bu tazminattan ya hiç faydalandırılmamış ya da eksik ödeme yapılarak mağdur edilmişlerdir” dedi.

Söz konusu genelgede deprem tazminatı kapsamındaki yerlerde çalışan personel için fiili çalışma şartı konulduğunu da belirten Başkan Özkan, “Oysaki deprem nedeniyle birçok kamu çalışanının işyerleri ya da evleri hasar almış, birçoğu da yakınlarını kaybetmeleri sebebiyle zorunlu olarak işe gelememişlerdir. Bu ve benzeri durumda olan kamu çalışanları Cumhurbaşkanlığı Genelgesine istinaden izinli sayılmışlardır. Ancak bu durumda olan yani zorunlu olarak izin alan ya da izinli sayılan personelin izin aldığı günlerin aylık tazminat tutarından düşülmesi ve personele eksik ödeme yapılması da ayrı bir mağduriyet yaşanmasına sebep vermiştir. Ayrıca Adana sınırları içerisinde ikamet edip, Yenice, Tarsus, Mersin gibi yakın yerleşim yerlerinde ç alışan çok sayıda kamu personeli de depremi aileleriyle birlikte fiilen yaşamalarına rağmen bu tazminattan faydalanamamaktır. Sonuç itibariyle Adana’nın bütün ilçeleriyle birlikte 6 Şubat depremi yaşamış ve etkilenmiştir. Bu sebeple deprem tazminatı ile ilgili yaşanan bu mağduriyetlerin giderilmesi için Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde gerekli değişiklik ve düzenlemelerin yapılarak, söz konusu deprem tazminatının ilçe ayrımı olmadan ve fiili çalışma şartı aranmaksızın Adana sınırları içerisinde çalışan ve ikamet eden tüm kamu personeline eksiksiz olarak ödenmesi gerekmektedir” diyerek, yetkilileri yanlıştan dönmeye davet etti.

“TÜM ÖĞRETMENLER KAPSAMA ALINMALI”

Okullarda kamu hizmeti vermelerine rağmen ücretli ücretli öğretmenlerin de deprem tazminatı alamadığını belirten Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya da, “Bu arkadaşlarımızın da dahil edilmesi gerekir. Kamu hizmeti sadece devlet eliyle yürütülmüyor. Adana’da bir hayli özel okul var, dershane var, orada çalışan eğitim emekçisi arkadaşlarımız da deprem tazminatından yararlanamıyor. Bu zamana kadar birkaç bölge dışında ödemeler henüz yapılmadı” şeklinde konuşarak, bir an önce ödemelerin yapılmasını istedi.

Basın açıklamasına CHP Adana eski Milletvekili İbrahim Özdiş’in yanı sıra Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, BES Adana Şube Başkanı Fatma Sarıoğlu Güney, Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya ve çok sayıda üye katılarak destek verdi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.