SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. NACAR'DAN AİLE SAĞLIK MERKEZLERİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, her hafta düzenli olarak şehrin farklı ilçelerinde hizmet veren aile sağlığı merkezlerini ziyaret ediyor.

Sağlık Yayın: 13 Ağustos 2024 - Salı - Güncelleme: 13.08.2024 19:30:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Birinci basamak sağlık hizmeti tesisleri olarak da bilinen Aile Sağlık Merkezleri'ni ziyaret eden Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Nacar, vatandaşların adreslerine yakın noktada, birçok sağlık sorununda kısa sürede ve etkili sağlık hizmetine bağlı bulundukları ve kendilerini yakından tanıyan aile hekimlerinden almalarını sağlayan bu merkezlerin hizmetlerin önemli bir kısmını omuzladığına dikkat çekti.

"ERKENTEŞHİS VE TEDAVİDE KRİTİK HİZMETLER VERİLİYOR"
Aile sağlık merkezlerinde, aile hekimlerinin yakından tanıdığı ve düzenli olarak takip ettikleri vatandaşların sağlık durumu ile ilgili erken teşhis ve tedavide kritik hizmetler verildiğinin altını çizen Uzm. Dr. Halil Nacar, "Söz konusu merkezlerimizde kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızın, gebelerimizin yenidoğanlarımızın, çocuklarımızın ve akut rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın sağlık durumlarını düzenli olarak takip eden ve kayıt altına alan protokoller mevcuttur.Bu merkezlerde vatandaşlarımıza yönelik aile hekimlerimizce yürütülen muayene, tedavi ve takip hizmetlerinde, ilgili branş uzman hekimince değerlendirilmesi gerektiği tespit edilen sağlık problemlerinde, aile hekimimiz vatandaşlarımızı hızlıca 2. basamak sağlık tesislerimiz olan hastanelerimize yönlendirmekte" diyerek, böylelikle etkin bir erken tanı-tedavi fırsatının elde edildiğini vurgulayarak, özverili ve gayretli çalışmaları sebebiyle çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.