“SAĞLIKLI KİLO KAYBI, YAĞDAN KİLO VERMEYLE OLUR”

Sağlıklı zayıflamak isteyenlere Diyetisyen Sinem Yağmurcu’dan önemli tüyolar.

Sağlık Yayın: 20 Haziran 2023 - Salı - Güncelleme: 20.06.2023 10:19:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Zayıflamayı tartıda görülen rakamlara bağlamanın büyük yanılgı olduğunu belirten Diyetisyen Sinem Yağmurcu önemli olanın sağlıklı bir kilo kaybı olan yağdan kilo vermenin olduğunu söyleyerek, “Ancak o zaman aynaya baktığımızda kilo verdiğimizi hissederiz” dedi.

İşin uzmanına danışmadan, düşük kalorili yanlış diyetlerle verilen kilolar vücudu su ve kas kaybına uğrattığını ifade eden Diyetisyen Yağmurcu, fazla kilolardan kurtulmanın en sağlıklı ve kalıcı yolunun hiç kuşkusuz diyetisyen eşliğinde bilinçli bir beslenme programı uygulamaktan geçtiğini söyledi.

“DİYETİSYEN EŞLİĞİNDE DİYET UYGULAYIN”

Vücut yağlarının özellikle bir bölgede artış gösteren kişilerin en büyük hayalinin bölgesel incelebilmek olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Sinem Yağmurcu, “Bölgesel zayıflamak mümkün mü? derseniz ‘EVET’ mümkün, fakat göbek veya basen eriten bir diyet var mı? derseniz ‘HAYIR’. Öyle özel bir diyet yok. Çünkü eğer sağlıklı bir diyet programı uygularsanız yağdan kilo verirsiniz” şeklinde konuşarak, diyetisyeniniz tarafından size özel hazırlanmış bir diyet listesinin, zaten yağ hangi bölgede fazlaysa oradan kilo vermenizi sağlayacağını söyledi.

“OBEZİTEDEN KURTULABİLİRSİNİZ”

Çağımızın hastalığı obeziteye de dikkat çeken Diyetisyen Yağmurcu, “Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır. Birçok hastalığın temelini oluşturan obeziteyi genetik faktörler ve beslenme durumumuz belirler. Detaylı vücut analizi ve beslenme öykünüz alınarak hiçbir cerrahi işleme maruz kalmadan diyetisyeniniz tarafından hazırlanan diyet programıyla uzun vadede hem sağlığınıza hem de ideal kilonuza kavuşabilirsiniz” dedi.

“HIZLI KİLO VERMEK, SU VE KAS KAYBIDIR”

“Hızlı kilo vermek asla sağlıklı kilo vermek değildir” şeklinde uyarmayı ihmal etmeyen Diyetisyen Sinem Yağmurcu, “Tabi ki de bir haftada 5 kilo verebilirsiniz. Fakat bu kilolarınız size kısa vadede yağ olarak geri dönecektir. Çünkü hızlı verilen kilolar su ve kas kaybıdır” şeklinde konuşarak, unutulmaması gereken tek şeyin aç kalmadan sağlıklı ve uzun vadede yağdan verilen kiloların geri gelmemesi olduğunu ifade etti.

DETOKS; HİÇ DE ZOR DEĞİL

Detoksun, vücuda çeşitli yollarla giren ve atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen zararlı toksinlerden arınma anlamına geldiğini hatırlatan Diyetisyen Yağmurcu, bir arınma, tazelenme ve temizlenme programı olduğunu söyledi. Ayrıca; detoks programının serbest radikallerin vücutta oluşturacakları hasarı önleyerek bağırsak ve sindirim sistemimizin rahatlaması, gençleştirme, kilo verme gibi etkilerinin yanı sıra yorgunluk, baş ağrısı, depresyon, huzursuzluk, uyku problemleri, stres ve kabızlık gibi sorunların giderilmesini sağladığını iddia eden Yağmurcu, “Detoks programının gün boyu sebze ve meyve suları içmekten ibaret olduğu yanılgısına düşmemeli ve mutlaka bir uzman kontrolünde kısa süreli olarak uygulamalısınız” şeklinde uyarılarda bulundu.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.