G-XTDENW5LW2

SGK BORÇLARINA ÖDEME KOLAYLIĞI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, SGK prim borçlarında tecil ve taksitlendirme işlemlerinde önemli bir kolaylık sağlandığını açıkladı.

Ekonomi Yayın: 05 Şubat 2026 - Perşembe - Güncelleme: 05.02.2026 10:42:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 36 sn.
Google News

ANKARA (İGFA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın paylaşımına göre, SGK prim borçlarında tecil ve taksitlendirme işlemlerinde artık yüzde 10 peşinat şartı uygulanmayacak.

Ayrıca borç ödemeleri, ilk taksit dahil tüm taksitlerin eşit tutarlarda ödenebilmesi imkanına kavuştu.

Yapılan düzenlemeyle, vatandaşların borç ödemeleri daha kolay ve yönetilebilir hâle gelirken, prim borçlarının taksitlendirilmesi konusunda daha esnek bir sistem getirilmiş oldu.

Bakan Işıkhan, bu adımın vatandaşları destekleme ve ödeme yükünü hafifletme amacı taşıdığını vurguladı.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
G-XTDENW5LW2