Turnuvanın tartışmasız şampiyonu; Türkgücü

Sağlık-Sen Adana Şubesi Gençlik Kolları’nın düzenlediği Özgür Özsoy Futbol Turnuvası’nda şampiyonluğu Türkgücü göğüsledi.

Spor Yayın: 18 Mayıs 2023 - Perşembe - Güncelleme: 18.05.2023 21:03:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

HABER VE FOTOĞRAFLAR: HÜSEYİN AZAR

Finalde Ceyhan Devlet Hastanesi ile karşılaşan Türkgücü ikinci yarıda attığı 3 güzel golle turnuvada şampiyonluğunu ilan etti. Turnuva boyunca kalesinde sadece, o da final maçının 33. Dakikasında 1 gol gören Türkgücü, namağlup şampiyon olmanın haklı gururunu yaşadı.

Saygı duruşu ile başlayan maçın başlama vuruşunu AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci yaptı.

YOĞUN KATILIM

Tecrübeli hakem Osman Uludere’nin yönettiği Ceyhan Devlet Hastanesi-Türkgücü karşılaşmasını Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Yasin Barutçu, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Başkan Yardımcıları Abidin Aktaş, Mehmet Öztürk, Feridun Altıparmak, Süleyman Bora Mesutoğlu, Fatih Akçal, Oğuzhan Kan, Kadın Kolları Başkanı Şadiye Adamhasan, Gençlik Kolları Başkanı Anıl Kazım Polat, Yardımcıları Emre Yalçın ve Osman Toy, Türk Riders Motor Kulübü Üyeleri’nin yanı sıra hastane müdürleri ve çok sayıda sağlık çalışanı izleyerek destek verdiler.

KUPA VE MADALYALAR VERİLDİ

Finalde Ceyhan Devlet Hastanesi’ni mağlup ederek şampiyon olan Türkgücü oyuncuları kupa ve madalyalar ile ödüllendirildi. Şampiyon takımın kupasını Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sinan Kuluöztürk vererek başarılar diledi.

Turnuvada ikinci olma başarısını gösteren Ceyhan Devlet Hastanesi futbolcuları ise kupasını Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutçu’nun elinden aldı. Barutçu da ikinci olma başarısını gösteren Ceyhanlı oyuncuları tebrik etti.

Turnuvanın en iddialı takımlarından Çukurova Devlet Hastanesi de Yüreğir Devlet Hastanesi’ni 3-0 gibi net bir skorla mağlup ederek en iyi 3’ncü takım olma başarısını gösterdi. Çukurova Devlet Hastanesi adına Takım Kaptanı Sinan Gürbüz’e kupasını, adını turnuvaya veren merhum Özgür Özsoy’un eşi Özlem Özgür Özsoy verdi.

EN CENTİLMEN VE GOL KRALI DA BELİRLENDİ

Turnuvanın en centilmen oyuncusu Göz Doktoru Ahmet Doğan seçildi. Turnuva boyunca hiç kart görmeyerek ve oyun içinde gösterdiği fair-play hareketler sebebiyle turnuva komitesi tarafından ‘En Centilmen Oyuncu’ seçilen Dr. Doğan’a kupasını Sağlık-Sen Adana Şube Başkan Yardımcısı Feridun Altıparmak verdi.

Turnuvanın en golcü oyuncusu ise Ceyhan Devlet Hastanesi’nden çıktı. 8 golle turnuvanın ‘Gol Kralı’ olan Süleyman Demircioğlu ise kupasını Halk Sağlığı Başkanı Dr. Ali Tanju Altınsu’nun elinden aldı.

HAKEMLER DE UNUTULMADI

Turnuva boyunca onlarca karşılaşmayı yöneten tecrübeli hakemler Osman Uludere ve Mesut Say da plaketle ödüllendirildi. Hakem Osman Uludere’nin plaketini Sağlık-Sen Adana Şubesi Gençlik Kolları Başkanı Anıl Kazım Polat,

Hakem Mesut Say adına ise plaketini Sağlık-Sen Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, Hakem Osman Uludere'ye takdim etti.

Türk Riders Motor Kulübü üyeleri de merhum Özgür Özsoy’un da kulüp üyesi arkadaşları olduklarını dile getirerek, turnuvayı düzenledikleri için Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu’na plaket takdim ettiler.

MAÇTAN DAKİKALAR

Final maçının verdiği adrenalin, heyecanın yanı sıra centilmenliğin de ön plana çıktığı bir maç izlendi. İlk yarı karşılıklı etkili ataklar olsa da sonuç çıkmadı. Her iki takımın da bu yarıda direkten dönen birer şutları vardı. İlk yarı 0-0 sona erdi.

İkinci yarı tarafların risk alarak hücuma yönelik oyun sergilediği görüldü. İkinci yarının hemen başında 28. Dakikada, Türkgücü kazandığı bir serbest atışla golü buldu. Bu dakikada vuruşu yapan Ümit, kalecinin yatarak uzanmasına rağmen topu filelere göndermeyi başardı: 1-0.

Golden sonra Ceyhan Devlet Hastanesi’nin beraberlik arayışı karşısında temkinli bir defans taktiği sergileyen Türkgücü, 32. Dakikada ani geliştirdiği bir atakla Özgür’ün ara pasına güzel vuran Yusuf İslam’la ikinci golü buldu: 2-0.

Geride olmasına rağmen oyundan kopmayan Ceyhan Devlet Hastanesi ise, 34. Dakikada ceza yayı içinde kazandığı bir serbest vuruşla golü buldu. Bu dakikada, Yılmaz’ın vuruşu ile baraja çarpan top hafif falso alarak ağlarla buluştu: 2-1.

40. dakikada Ceyhan Devlet Hastanesi beraberlik golünü kaçırdı. Sakıp, topla ceza sahası yanından sert vurdu, ancak top direkten oyuna geri döndü.

Herkes bu skorla oyunun biteceğini beklerken, 50+2’de Ümit’in kısa pasını iyi takip eden Yusuf İslam gelişine vurarak takımını 3-1 öne geçiren golü kaydederken, turnuvanın da son golünü atmış oldu.

KADROLAR

Mehmet Curabaz, Süleyman Demircioğlu, M. Sakıp Küçük, Halil Güngördük, Uğur Üstünel, Hasan Çağay, Zahit Mutlu ve Yılmaz Nas ilk 8’i ile sahaya çıkan Ceyhan Devlet Hastanesi’nin yedek kulübesi şu isimlerden oluştu: Suat Ali Doğan, İsmail Uysal, Hasan Baykal, Emrah Ertek, Cihan Tanrıverdi, Aykut Kaysı ve Recep Aslan.

Türkgücü ise, Hakan Kaynak, Hakan Karaçay, Bayram Koçyiğit, Mert Kalay, Serdar Nane, Ümit Erden, Özgür Kara ve İhsan Yaşar ilk 8’i ile sahaya çıktı. Yedek kulübesinde ise, Süleyman Tanık, Yusuf İslam Gültekin, Ertan Özfidan, Kadir Oruç, İbrahim Dal, Emrah Yıldırım ve Kadir Çoban yer aldı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.