12 Mayıs 2024 - Pazar

Bu takımın yakasından düşün! Artık YETER!...

Trendyol 1.Lig’de kentimizi temsil eden Adanaspor; zorlu etabın sonunda ligde kalmayı başardı. Adana’mızın atanmışı, seçilmişi, bürokratı ve futbolseverleri adeta kenetlenerek, son 90 dakika için Yeni Adana Stadı’na koştu.

Yazar - Yusuf Aslan
Okuma Süresi: 7 dk.
Yusuf Aslan

Yusuf Aslan

yusufaslan2045@gmail.com -
Google News

Özellikle Büyükşehir belediye Başkanı Zeydan Karalar ve diğer ilçe belediye başkanları, hafta içinde yaptıkları açıklamalarda; küskünlüklerin bir kenara bırakılarak, zorlu Bandırmaspor maçında tribünlerin dolması için çaba sarfetti.
Ancak bu heyecan, çaba ve emek; maç genelinde duygusal anlamda an be an değişti. Sahada ne yaptığını bilmeyen, adeta acemiler mangası gibi davranan, bu lige yakışmayan, hangi vasıfları ve tekniği göz önüne alınarak transfer edildiği belli olmayan, sadece topu dürtmekten öte gidemeyen bir futbolcu topluluğu vardı.
Ligde kalma adına, mutlak galibiyetten başka hiçbir sonucun işine yaramadığı Adanaspor ile play-off’a kalabilmek için sahaya galibiyet için çıkan Bandırmaspor arasında oynanan zorlu maç; temaşa adına, futbol adına, teknik beceri adına oldukça kısır geçti. 
Sahada sadece heyecan ve telaş vardı. Beyin ayaklara hükmedemiyordu…Tribünler hop oturup, hop kalkıyordu… Her an bir patlama yaşanabilir, bir kıvılcım tribünleri sahaya indirebilirdi. 
Neyse ki; sağduyu hakim oldu, Mehmet Taş’ın golüne uzun süre ısrarlı bir şekilde itiraz eden rakibin yarattığı baskı, hakemin VAR’a gidişi, golün iptal olacağı endişesi, gerilimi artırmış, Alfred Hitckok’un filmlerini aratmayacak bir atmosfer oluşturmuştu…
VAR monitörü önündeki itiş-kakış ve Teknik Direktör Kemal Kılıç’ın kırmızı kartla ihracı, Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek’in üzerine yürüyen Kemal Kılıç ve Adanaspor kenar yönetiminin tahriklerine karşılık vermeyip, “Ben görmedim, bilmiyorum” diyerek, tansiyonu düşürmesi olumlu bir hareket olarak gözlemlendi.
Nihayetinde orta hakem Mehmet Türkmen gol kararı vererek; umutları yeşertmiş, maçın sonlarında rakibin şuursuz baskısı da sonuç getirmeyince 11 dakika uzayan maç sonunda Turuncu-Beyazlılar derin bir nefes almıştı.
Bitiş düdüğüyle birlikte adeta ölüp ölüp dirilen tribünlerdeki Adanaspor sevdalıları bir kez daha, “Bayram Akgül istifa” çağrıları yaptı. 
Önce covid, sonrasında deprem ile birlikte son iki yıl küme düşmekten kurtulan, 2023/2024 sezonunda da istikrarsız sonuçlar alan ve son 90 dakikaya kadar küme düşmeme mücadelesinde yangının orta yerinde bulunan Turuncu-Beyazlı ekipte, futbolcuların umarsızlığı-teknik yetersizlikleri, kadro derinliği olmaması, sahada ne yaptığını bilen futbolcu sayısının azlığı, sürekli değişen teknik kadro, taraftara adeta Çin işkencesi yaşatmıştı.
TEEKNİK ANALİZE GEREK YOK!
Bandırmaspor maçının teknik analizini yapmaya, oyuncuları tek tek yorumlamaya gerek yok. Ancak; çizgiye çakılı kalan, kornerlerde vücudunu da kullanarak topu havada bloke etmeyen ve rakibe vurma imkanı yaratan kaleci Ferhat adeta gole davetiye çıkarıyordu.
Sol bek Hüseyin Öztürk, tandemde yer alan Kubilay, sol kanattaki Oberlin, sağ kanattaki Abdo Ciss ve defansif orta saha oynayan Dabo adeta tel tel döküldü. 
Adanaspor’un tandemdeki başarılı ismi Fatih Kurucuk maça damga vuran isimdi. Sahadaki arkadaşlarını ateşledi, karambolde kendisine dirsek atan rakibin en tehlikeli adamı Djite’nin kırmızı kart görmesini sağladı, geride süpürücü görevini yerine getirirken, defans hattını kendi yarı sahasına kadar çekip, defansın arkasına ve aralara top atarak adeta liderlik yaptı.
Bu ligin en tecrübeli ismi Mehmet Taş attığı golle takımını ipten aldı. Defansın sağında oynayan Ferhat Katipoğlu, biraz da Yepie Yepie ve Fernandes direnen oyunculardı. 
Maça sonradan dahil olan Rashad Muhammet resmen rakibe çalıştı. Oyuna girdiği andan itibaren tek bir olumlu hareket yapamadı. Sahada 10 kişi ile mücadele eden rakibin risk alıp, çok adamla ileri çıktığı anlarda, kontratakla geride rakibi eksik yakaladığı pozisyonları acemice harcadı, topu ezdi. Diakite ile birlikte farkı artıracak gol pozisyonlarında tribünlere saç-baş yoldurdu. 
Kaos ortamında, yoğun baskı atmosferinde, hata yapmamak için kaçak güreşen ve ayağındaki topu üç adım yanındaki arkadaşına pas atarken bile stres yaşayan oyuncu topluluğundan teknik becerilerini sahaya yansıtmasını beklemek hayal olur.
Oyun genelinde topla daha çok oynayan Adanaspor olurken, isabetli pas oranının yüzde 76’da kalması, sahadaki atmosferden kaynaklıydı. 
Oyunun başında 12.dakikada Djite’nin atılmasıyla rakibin 10 kişi kalması Adanaspor için büyük bir şanstı ancak Turuncu-Beyazlılar bu durumu avantaja çeviremedi. Bandırmaspor 10 kişiyle daha iyi mücadele etti. Hiç olmazsa bir oyun düzenleri vardı. Aynı saatte başlayan diğer maçlardaki rakiplerine göre sahada zaman zaman oyunda vites yükselttiler. 
Adanaspor’un bir oyun düzeni ve oyun planı maalesef yoktu. Hababam futbolu, biraz da tribünlerin ittirmesiyle maç kazanıldı. Stresi yüksek maç sonunda Adanaspor taraftarı; fısıltı gazetesinde yer alan “Adanaspor satıldı, Bayram Akgül maç sonunda futbolculara veda etti” haberiyle adeta piyango kazanmış gibi sevindi.
Adanaspor taraftarının kahırlı geçen son 5 sezon sonrası bir daha aynı senaryoyu yaşamaya tahammülü kalmadı. Satış haberi ne derece doğru bilmem ancak bildiğim bir şey var o da; artık YETER!... Yapamayacaksanız bırakın! Taraftara eziyet etmeyin! Kahır çekmekten usanan bu taraftara YAZIK!... Bu takım sezon boyunca 100 kişiye oynadı. Adanaspor sevgisi ağır basan Turuncu-Beyazlı taraftarlar, Manisa ve Bandırmaspor maçında her şeye rağmen formaya ve armaya sahip çıktı, takımı destekledi. Son maçta görevini yerine getirdi.
Ya bu destek yetmeseydi, takım küme düşseydi ne olacaktı? Stada gelen onbinler evine nasıl gidecekti? Eli böğründe, midesinde sancı, çektiği ızdırapla büyük bir patlamaya yaşasaydı ne olacaktı? Adanaspor kulübü para kazanılacak, sosyal statü peşinde koşulacak bir kulüp değil. Bu ülkenin köklü kulüplerinden ve büyük bir taraftar topluluğuna sahip bir kulüptür. Lütfen artık bu takımın yakasından düşün!

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.