28 Mayıs 2024 - Salı

Nihayet eziyet bitti!...

Konferans Ligi maçları nedeniyle sezonu erken açan, aldığı başarılı sonuçlara rağmen, son maçta gruplara kalmayı tek bir penaltıyla kaçıran Adana Demirspor; süper başlangıç yaptığı 2023/2024 sezonunu, Rams Başakşehir yenilgisiyle noktaladı.

Yazar - Yusuf Aslan
Okuma Süresi: 5 dk.
Yusuf Aslan

Yusuf Aslan

yusufaslan2045@gmail.com -
Google News


Avrupa bileti alma hedefiyle yola çıkan Şimşek; ligin ilk yarısında aldığı puanlar sayesinde ligde kaldı. Son 3 maçta 14 gol yiyen Mavi-Lacivertliler; ligde kalma amortisiyle teselli buldu.
Özellikle iç sahada oynanan Gaziantep FK ve Rams Başakşehir karşısında 6-1 ve 6-2’lik skorlarla yenilmesinden çok; sahada ne yaptığını bilmeyen bir şaşkınlar ordusu olması, çok kötü oynaması; Yeni Adana Stadı’na gelen az sayıdaki taraftarı adeta kahretti.
2023/2024 sezonuna başlayan kadronun dağıtılması, gelecek vaat ettiği ileri sürülen genç yeteneklerle ve daha önce süre almamış oyuncularla lige devam eden Adana Demirspor; ligin ikinci yarısında tel tel döküldü. 
İlk yarıda topladığı 29 puanla klasmanda 5.sırada yer alan Şimşek; ikinci yarıda sadece 15 puan toplayabildi ve 12.sırada ligi tamamladı. 
TARAFTARI GELECEK ENDİŞESİ SARDI!
Büyükler; “Dere geçilirken AT değiştirilmez” demişler…
Ne kadar da doğru…
Gruplaşma iddiasıyla kadroyu dağıtan, bazı futbolcularla alacaklarına karşılık anlaşılıp yolları ayıran Başkan Murat Sancak; yaptığı birbirinden farklı açıklamaların yanı sıra taraftarlarla olumsuz diyaloğa girerek de şimşekleri üstüne çekti.
Birçok futbolcu sakatlık bahanesiyle kadroda yer almazken; neredeyse günübirlik ayrılan futbolcu haberleri yayınlanır oldu. 
Goran Karadzıc, Feratovıc ve Teknik Direktör Patrıc Kluvert’in alacakları nedeniyle
transfer tahtası 3 dönem için kapatılan, ödeme sıkıntısı yaşayan Mavi-Lacivertli kulübün önümüzdeki sezonlarda Avrupa bileti alması halinde 1 dönem Avrupa’dan men cezası alması da yeni sezon için endişeleri artırdı.
EFSANE KADRO DAĞITILDI!
2022/2023 sezonunda sergilediği futbolla taraflı-tarafsız tüm futbolseverlerin beğenisini kazanan Adana Demirspor’un Avrupa bileti alan efsane kadrosu, inanılmaz şekilde dağıtıldı.
Samsunspor maçı sonrası kulüpte sıkıntı olduğunu, futbolcu ve personelin aylardır maaş alamadığını açıklayan Semih Güler, bir sonraki hafta Galatasaray maçının 11.dakikasında sakatlandıktan sonra bir daha forma giymedi.
Sakat olduğu söylenen Emre Akbaba ve Yusuf Sarı bir yana; Ertaç, Rodrigues, Svenson, Mbaye Niang, Stanboli, N’Diaye, Belhanda, Akintola, Balotelli, Nani ve son olarak da Yusuf Erdoğan takımdan ayrıldı.
Lige başlayan onbirden sadece Gravilon kaldı. 
Adeta kulübün içi boşaltıldı. Para eden ne varsa elden çıkarıldı.
KALANLARLA ANCAK BU KADAR!
Ligin son maçında evinde Rams Başakşehir’i konuk eden Adana Demirspor’da kimin nerede oynadığı belli değil…
Teknik Direktör Hikmet Karaman; elde kalanlarla toplama takım yapmaya çalışmış.
Sakatlık sonrası bir türlü istenilen seviyeye gelemeyen ve kadroda kendine yer bulamayan Dorukhan’ı Abdulsamet Burak ile birlikte defansın göbeğine yerleştiren Teknik Direktör Karaman; İsmail Çokçalış ve Yusuf Athal’ı da kanatlara koyarken, Dorukhan ile tandem oynaması gereken Gravilon savruk futbolunun yanısıra sık sık ileri çıkarak bölgesini boşalttı. Bu anlarda da Rams Başakşehir’de Deniz Türüç ve Ömer Ali defansın arasına ve arkasına attıkları toplarda Piatek’i buluşturdu. Piatek de çizgi halindeki defansın arkasına kaçarak kaleci Yılmaz ile karşı karşıya kaldı. 
Sezon boyunca kadroya girememiş, son dakikalarda AZ süre almış olan Tayfun’un gol umudu olduğu takımdan bir şey beklemek mümkün değil. 
Esame listesinde yer alan Azeri kaleci Megamedaliyev’in yerine kalede Yılmaz’a forma veren, 16 yaşındaki Ozan Demirbağ’ı son maçta ilk onbir başlatan Teknik Direktör Karaman takımın başında son kez yer aldı.
Karşılaşmaya 5-4-1 dizilişiyle başlayan Adana Demirspor’da hangi futbolcunun nerede oynadığı belli değildi.  Bir anlamda herkes kafasına göre oynadı. 
Oyuna sonradan dahil olan Milad Muhammedi, İzzet Çelik, Ayımbetov ve Burhan Ersoy ise kendilerine verilen süre içerisinde tek bir olumlu hareket yapamadan maçı tamamladılar.
Konferans Ligi biletini cebine koyan Rams Başakşehir’li futbolcular ise istedikleri gibi vites yükseltip, oyun kontrolünü ellerinde tutup, antrenman dozunda bir oyun sergiledi. Adana’dan güle oynaya 6 gollü galibiyet alarak 3 puanla ayrıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.