Spor Hukukçusu Durak: Koca, tekrar kulüp başkanı olamayabilir

Spor Hukukçusu Emine Pınar Durak, Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırının cezai boyutunu değerlendirdi.

Gündem Yayın: 13 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 13.12.2023 19:00:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

MKE Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası orta hakem Umut Meler’e yumruk atan Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca davasının resen yapılacağı için takibinin şikayete bağlı olmayacağını söyledi.

Gerek TFF Disiplin Talimatı gerekse TCK kapsamında değerlendirilmesi gerekirse, burada bir kamu görevinden bahsetmenin gerektiğinin altını çizen Spor Hukukçusu Emine Pınar Durak, “Disiplin talimatında Madde 36 sportmenliğe aykırı hareket, madde 44 saldırı, madde 35 ikame ve ilave cezalar başlıklarının her birini ilgilendirdiğini düşünmekteyim. Bu koşullar altında belki de eklemeli ceza verilebilir. Bu halde üst sınırı 2 yılı bulacak men cezası gelebilir. Kulübe ayrıca ceza gelecektir. İşin adli kısmında ise TCK 86. Kasten adam yaralama suçundan da ceza gelmesi göz önüne alınırsa, 1 ile 3 yıl hapis cezası verilebilir” şeklinde konuşarak, bu cezanın 6222 sayılı yasaya dayanarak yarı oranında artırılabileceğini ifade etti.

Spor Hukukçusu Durak, bir diğer önemli konunun ise “TFF Disiplin Talimatı madde 60 hükümlülük kapsamında kasten işlenen bir suçtan dolayı 2 yıldan fazla bir süre ile hapis cezasına çarptırılanlar ….. suçlarından mahkum olanlar sürekli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır” maddesi gereğince şayet verilecek cezalar bu kapsama dahil edilirse Faruk Koca tekrar kulüp başkanı olamayacağını iddia etti.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.