09 Şubat 2023 - Perşembe

İnsan, ne ile yaşar?

Merhaba sevgili dostlar

Yazar - Emine Küçük
Okuma Süresi: 2 dk.
Emine Küçük

Emine Küçük

-
Google News

Bugün sizlerle derin, değişken, değiştikçe evrimleşen  bir konu ile geldim. Zamanla değişime uğrayan, değiştikçe kendimizi bulduğumuz bir sorunun cevabı.

Nedir hayatın anlamı?

Hayatımız boyunca illa ki ara ara kendimize sormuşuzdur.

Ben, ne için yaşıyorum?

Neler, nasıllar, nedenler gibi sorular dönüp dolaşır zihnimizde, ruhumuzda. Eğer bu soruların çoğunluğu “Neden”lerden oluşuyorsa soruların cevabını bulamayız. Mantıklı bir sonuca ulaştırmaz. Karanlık bir tünelde kalmış gibi hissedersiniz. Bu döngü devam eder dururken sizi yorar. Zihninizi ve ruhunuzun yorulması nedenlerden vazgeçmenizle, gelişi güzel yaşarsınız hayatı.

Şimdi ise “Ne", “Nasıl” sorusuna gelelim. İki soru kalıbı da size çözüm getirir. Çözümlerin içinde farklı yollar, o farklılıkların sonuçları ise sizin olmazsa olmazınız olan karakterinizi oluşturur. Sizi yormaz, çözüm ürettikçe zihninizde hayatınızla ilgili farklı açılımlar çıkarırsınız.

Peki bir an gözlerinizi kapatıp “Benim için şuan hayatın anlamı ne?” sorusunu sorsanız nasıl cevaplar gelir?

Bazılarınız için kariyer,

Bazılarınız için aşk,

Bazılarınız için para,

Bazılarınız için eğlence,

Bazılarınız için kabul görmek,

Bazılarınız için huzur,

Bazılarınız için çocuk,

Bazılarınız için aile,

Bazılarınız için mutluluk vb.

Bu cevaplardan hangisi sizi çağırıyor. Ya da zaman zaman gözlerinizi kapatıp kendinize sorduğunuzda değişkenlik gösterdiğini fark ettiniz mi?

Sonuçta aynı insan, aynı ruh, aynı zihin değil misin?

Değilsin!

Yaşadığımız dünya sürekli değişimle gelen bir dönüşüm, dönüşümün içerisinde ise evrimleşir. İşte Yaşadığımız dünya bizim bir parçamız gibi capcanlı bir örnek niteliğinde.

Dünyanın ve insanın evrimleştiği bu alemde doğru soru kalıpları ile sadece kendimize yönelerek yaşamımızın anlamını bulabiliriz.

Mutlu günler dilerim.          

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.