19 Mart 2023 - Pazar

KAD(TEKAMÜL) GAD AMACIN BOŞLUĞU)

Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Yazar - Emine Küçük
Okuma Süresi: 3 dk.
Emine Küçük

Emine Küçük

-
Google News

İç hesaplaşmalarınızı yaptınız mı? 

Peki kendi tekamül sürecinde önce ve sadece kendini özümsemek olduğunu fark ettiniz mi? 
Hayatta neyi nasıl okuduğumuz, nasıl baktığımız, nasıl görmek istediğimizle doğru orantıdadır. Astroloji ilmi ise neyi ve nasıl kendimizi okuduğumuzu gösterir. İnanç meselesi değildir. İstatistik verilere dayanan her bir bireyin kendi özelindeki doğum haritasında saklıdır.  
İnsan denilen varlık, ne kadar çok kendi tekamül sürecine yoğunlaşırsa bir o kadar da kendini odak noktası yapar. Yunus Emre’nin bir sözü onaylatırcasına zihnimde döner durur. Siz de duymuşsunuzdur. 
“Küçük insanlar dengini, büyük insanlar kendini arar!” 
Peki odaklandığın noktada ne kadar bilinçlisin? 
Çaban nerEde? 
İşte bu çabayı doğum haritasındaki KAD-GAD açıları sana gösterir. Fark ettirir, bizi bir silkeler, kendimize getirir. 
Hadi gelin ana hatları ile bir değinelim.  
Kuzey ay düğümü (KAD) çabalarımızın iç sesidir. Alışık, bilindik bir yol değildir. İç sesimiz, sürekli o çabaya gitmemiz gerektiğini söyler. Bir çok insan o yolun doğru olmadığını söylese de bizim ısrarla gitmemizdir. KAD çabalarımızın öğreticiliği çok yüksektir. Engel olarak gördüğümüz zamanla basitleşir ve  sizi tekamülde insan denilen varlığın gerçek amacına ulaştırır.  
Güney ay düğümü (GAD) ise geçmişi, bildiğimiz yolları temsil eder. Ruhumuz zaten biliyordur, kolaydır. Bildiğimiz bu yoldan gitmek bizi nasıl heyecanlandırmaz ise GAD da aynı şekilde heyecanlandırmaz, bizi yormaz. GAD, hayat yolumuzu seçmemiz ise bizi geliştirmez, cesaretimizi kıran  bizi sürekli enerjisiyle aşağı çeken arkadaş gibidir. İlla ki böyle bir arkadaşınız olmuştur anladığınızda nasıl zamanınızı boş geçtiğini anladıysanız GAD’da amacınızın boş olduğunu görmek gibidir. 
Şimdi düşlemenizi istiyorum. 
Kendini tanımlarken bir amaca mı bağlıyorsun, yoksa kendi varlığını amaç mı ediniyorsun? 
Düşlemelerinizin düşüncelere dönmesi dileğiyle... 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.