CHP TEŞKİLATLARINDAN AYDAR TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanlığı, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a verilen hapis cezası ve siyaset yasağına ilişkin Ceyhan Belediyesi önünde basın açıklaması düzenledi, verilen karara tepki gösterdi.

Siyaset Yayın: 20 Eylül 2024 - Cuma - Güncelleme: 20.09.2024 19:04:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Ceyhanlıların yoğun katılımı ile gerçekleşen basın açıklamasına CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, Adana Milletvekilleri Orhan Sümer ve Ayhan Barut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP’li dokuz ilçe belediye başkanı, partililer ve Ceyhanlı vatandaşlar katıldı.

Basın açıklamasını mitinge dönüştüren Ceyhan halkına teşekkür ederek konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Anıl Tanburoğlu şu ifadelere yer verdi: “Bakın, burada bütün belediye başkanlarımız var, bütün ilçe başkanlarımız var, Cumhuriyet Halk Partisi Adana örgütünün bütün kadroları burada. Cumhuriyet Halk Partisi, Kadir Aydar'ın arkasında bir bütün olarak, birbirine sımsıkı bir şekilde kenetlenmiş durmaktadır. Bu dönem bitmeden, Ceyhan halkının iradesini kim yok saymaya çalışırsa çalışsın, Kadir Aydar tekrar bu belediye başkanlığı koltuğuna oturacaktır. Oturacaktır arkadaşlar, çok açık! Yargı eliyle siyaseti dizayn etmeye çalışmak, mesnetsiz iddialarla kurgulanmış bir şekilde siyasete ayar vermeye çalışmak, halkın 2024'te attığı tokadın aynısını atmasıyla sonuçlanacaktır.

Bir siyasetçi halkın kalbine girmişse, onu davalarla, suçlamalarla, bu tarz hukuksuz yargılamalarla halkın gönlünden koparamazsınız. Bunu ne Ceyhan'da yapabilirsiniz ne de İstanbul'da yapabilirsiniz! Şimdiden Cumhuriyet Halk Partisi olarak uyarıyoruz: Bu tarz ipe sapa gelmez, arkasında delil olmayan, zorlama yollarla siyasi haklarını gasp etmeye çalıştığınız Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının arkasında, Hem Cumhuriyet Halk Partisi vardır, hem Türkiye halkı vardır, Hem de Türkiye halkının vicdanı vardır! Herkes müsterih olsun, Kadir Başkan koltuğunda, o yazı gelene kadar da koltuğunda yer alacak. O yazı geldiğinde belki koltuğundan resmi olarak kalkacak ama Ceyhan, Kadir Başkan'ını kaybetmeyecek. Ceyhan, Kadir Başkan'ını tekrar koltuğuna oturtana kadar, Hepimiz Kadir Başkan'ın arkasında yer alacağız. Biz hiç kimseyi unutmayacağız. Bu kararların altına bilerek, isteyerek bu imzaları atanları, Cumhuriyet Halk Partisi, önümüzdeki dönem iktidar olduğunda hiçbir zaman unutmayacak, Hiçbir zaman affetmeyecektir! Bunun da sözünü veriyoruz.”

Başkan Zeydan Karalar’da Kadir Aydar’ın uğradığı haksızlığa karşı koymaya devam edeceklerini belirterek söyle devam etti: “Her engelleme bizleri daha da büyütüyor. Kadir Aydar daha önce de haksız yere görevden alındı ama bir sonraki seçimde daha güçlü geldi. Mevcut hükümet kendilerinin yönettiği belediyeleri Cumhuriyet Halk Partisi kazanınca bunu kabul edemedi. Ama halk iradesini herkes kabul etmek zorunda. Bizlere yönelik olarak, ‘Bunlar topal ördek, hizmet yapamazlar’ diye yaklaştılar ama baktılar ki olağanüstü zor şartlara rağmen Cumhuriyet Halk Partili belediyeler müthiş işler yaptı.

Hem halka hizmet ettiler, hem sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini verip insanları desteklediler hem de halkla ilişkileri geliştirdiler. Böylece bırakın 5 yılın sonunda kaybetmeyi, yerlerini pekiştirdiler. Kadir Aydar belediye başkanlığına ilk seçildiğinde 1 yıl içinde Ceyhan’da o kadar hayata geçirilememiş hizmetleri yaptık. Yeniden seçildiğinde de şu ana kadar çok sayıda yol ve bulvarı halkımızın hizmetine sunduk. 5 ayda Ceyhan’da bu kadar çok iş yapılması hoşlarına gitmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün kadroları bugün Kadir Aydar’a destek için burada ve onun yanında olmaya devam edeceğiz.”

Açıklamada son sözü Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar aldı. Aydar konuşmasında şunları söyledi: " Türkiye’nin en hızlı davasında ben siyasi yasak aldım bu bana değil, size saygısızlıktır, Ceyhanlıların 31 Mart seçimlerinde gösterdiği iradenin gasp edilmesidir. Yalan ifadelerle, değiştirilen tape kayıtları ile bir operasyon yaşadık 2019’da. Jandarma’nın kriminal raporları ile bunların ortaya çıkmasının ardından başımız ak bir şekilde yolumuza devam ettik. Şimdiki fark ise ben muhalefet partisinin belediye başkanı değilim, Türkiye’nin birinci partisinin belediye başkanıyım. 5 ayda Ceyhan’ın kanayan yaralarına çare olduk, olağanüstü işler yaptık ama bir dosya açıldı. Benimle ilgili dün çıkan kararda muhalif oy kullanan üye, ‘Delil yok, ispat yok. Dinlenilmeyen, yok sayılan maddi deliller var. 5 ayrı ifade var, çelişki var. Bu sanıklarla alakalı duruşma açılsın' şerhi koyuyor. 16 günde Türkiye’nin en hızlı davası sonucunda bana siyasi yasak getiriliyor. Benim Ceyhan ile 5 yıllık kontratım var. Bana 5 yıllığına Ceyhanlılar tarafından verilen mazbatam var. Ev sahibi ve kiracı arasındaki anlaşmazlık bile en az 1 yıl sürüyor. Bana 16 günde karar verildi, hukuk bunun neresinde? Hakimler ve savcılar milletin hakim ve savcıları olmalıdır. Sizin bu verdiğiniz karar da elbet sorgulanacak. Türkiye’nin en hızlı davasında ben siyasi yasak aldım bu bana değil, size saygısızlıktır, bu bana değil, Ceyhanlıların gasp edilmesidir. Bu kararı veren hakimler, sonuna kadar hukuki anlamda mücadele edeceğim. Bu işin sonu ne olursa olsun sonuna kadar takipçisi olacağım. Bu kararı hukuki olarak vermediniz ama ben hukuktan ayrılmayacağım, adaletten ayrılmayacağım. Bu kararı veren sizlerin hukuki olarak peşinizi bırakmayacağım”

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.