TEKNOFEST AKDENİZ ETKİNLİK TAKVİMİ YAYINLANDI!

Dünyanın En Büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST; heyecanla beklenen etkinlikleri ve ilk kez gerçekleşecek sürprizleriyle festival coşkusunu Adana'ya taşıyor!

Gündem Yayın: 30 Eylül 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 30.09.2024 08:44:00
Editör - Hüseyin Azar
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

2-6 Ekim tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda gerçekleşecek olan TEKNOFEST Akdeniz'de teknoloji yarışmalarından nefes kesici hava gösterilerine, stant etkinliklerinden sahne gösterilerine, simülasyon deneyim alanlarından planetaryuma, eğitici atölyelerden sergilere dek pek çok etkinlik sizi bekliyor! 

Beş gün sürecek festival süresince gözümüz hep yükseklerde olacak! Yerli ve milli gururumuz olan hava araçlarımız TEKNOFEST semalarını süsleyecek. Halka açık ilk uçuşlarını sergileyecek olan Bayraktar TB3 ve Anka-3'e Türk Yıldızları, Solotürk, Hürkuş, Akıncı, Atak, Hürjet ve daha nicesi eşlik edecek. Gösterileri heyecan ve gururla izleyen öğrenciler, ilk uçuş deneyimlerini yaşayacak!

Ana Sahnede coşku dolu bilim gösterileri ve müzikaller gerçekleşirken,  Çocuk Sahnesinde ise birbirinden eğlenceli ve öğretici etkinlikler çocuklarla buluşacak. Stant etkinlikleri, TEKNOFEST Bilim Sokağı ve eğitici atölyeler ile bilim ve teknolojinin kapıları aralanacak. Astronomlar eşliğinde Güneş Gözlemi gerçekleştirecek, Planetaryum'da uzay yolculuğuna çıkacağız. Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu çadırındaki sergiler ve deneyler ile milli astronotlarımızın ayak izlerini takip edeceğiz.

Bu yıl 10'uncu kez düzenlenecek olan TEKNOFEST, pek çok ilke ev sahipliği yapacak! Ziyaretçilerimiz bu yıl ilk kez Hareketli Kara Araçları Parkuru'nda heyecan dolu bir performans izleyecek, Köklerden Geleceğe: TEKNOFEST Dijital Evren ile bilim tarihimizde dijital bir yolculuğa çıkacak, Zaferin İzinde Çanakkale Dijital Deneyim Alanı ile Tam Bağımsız Türkiye idealini yüreklerinde hissedecekler. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.